Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σήμερα για Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και νομό Λασιθίου Κρήτης
(Φωτ.: cnn.gr)
05 Αυγ
0
Σχόλια

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σήμερα για Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και νομό Λασιθίου Κρήτης

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς —κατηγορία κινδύνου 4— προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), για Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και νομό Λασιθίου Κρήτης.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Ανάλογο δελτίο είχε εκδοθεί και χθες όπου και ξέσπασαν 44 φωτιές σε ολόκληρη την χώρα.

Τι ζητά η ΓΓΠΠ να προσέχουν οι πολίτες
Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά για μία ακόμα φορά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κα Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.