ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Bernie Sanders δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Bernie Sanders δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων
(Φωτ.: acton.org)
01 Αυγ
0
Σχόλια

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Bernie Sanders δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, γερουσιαστής Bernie Sanders δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Armenpress το Σάββατο. Κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στις 26 Ιουλίου στο Λος Άντζελες, ο Bernie Sanders δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει το ζήτημα ως τέτοιο (ως γενοκτονία) κατά τη διάρκεια της ετήσιας προεδρικής ομιλίας στις 24 Απριλίου, σε αντίθεση με τους προηγούμενους προέδρους που απέτυχαν να τηρήσουν την υπόσχεσή τους να το πράξουν.

Όταν ρωτήθηκε από μέλη του Τύπου αν θα χρησιμοποιήσει τη λέξη γενοκτονία για να περιγράψει τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Sanders απάντησε λέγοντας: «Ναι, η συζήτηση έχει τελειώσει». Οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ, οι οποίοι δεσμεύθηκαν να αναγνωρίσουν τη σφαγή στην επέτειο της 24ης Απριλίου ως γενοκτονία, δεν κατάφεραν να τηρήσουν την υπόσχεσή τους.

Ο Sanders είναι επί του παρόντος συνυποστηρικτής του ψηφίσματος για την Αρμενική Γενοκτονία με επικεφαλής τους γερουσιαστές Bob Menendez και Ted Cruz.

με πληροφορίες από ahvalnews.com και freepen.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.