ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το μεγαλύτερο πάρκο ΑΜΕΑ των Βαλκανίων
Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το μεγαλύτερο πάρκο ΑΜΕΑ των Βαλκανίων
(Φωτ.: themamagers.gr)
18 Ιούλ
0
Σχόλια

Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το μεγαλύτερο πάρκο ΑΜΕΑ των Βαλκανίων

Εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του δήμου με το υπουργείο Εργασίας. Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατασκευή του μεγαλύτερου πάρκου στα Βαλκάνια, φιλικού για ΑΜΕΑ στον πρώην ορφανοτροφείο Μέγας Αλέξανδρος στην Τούμπα. Όπως αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Εργασίας, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Πάρκο ΑμεΑ για όλους».

Το πάρκο θα δημιουργηθεί στο οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος, στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στην περιοχή της Τούμπας, σε έκταση που παραχωρήθηκε στο δήμο από το υπουργείο Εργασίας. Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης έχει οριστεί εις το διηνεκές, ενώ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που προηγήθηκε, απαγορεύεται η αλλαγή της χρήσης και η χρησιμοποίηση του παραχωρούμενου χώρου από το δήμο για σκοπό διαφορετικό από αυτόν για τον οποίο παραχωρείται.

Στόχος είναι με την ολοκλήρωση του έργου να έχει δημιουργηθεί ένας μοναδικός χώρος εντός της πόλης που θα είναι ανοιχτός σε όλους και φιλικός στα άτομα με αναπηρίες.

Πηγή: themamagers.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.