Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών με χαρακτηριστική άνεση νίκησε και τη Γερμανία με 26-5, ολοκληρώνοντας με το απόλυτο την 1η φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Φούντσαλ, πριν από το πρώτο σοβαρό τεστ με την Ιταλία το Σάββατο (31/1), στην έναρξη της επόμενης φάσης.
Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν κυρίαρχο απέναντι στη Γερμανία, για την 3η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον Α’ Όμιλο και πλέον συνεχίζει στην οκτάδα, στη νέα φάση των ομίλων και στον δρόμο για τα ημιτελικά.
Η εθνική ομάδα με το 26-5 απέναντι στη Γερμανία σημείωσε την πιο ευρεία νίκη της μέχρι τώρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σιγά σιγά φουλάρει τις μηχανές, με στόχο την Πέμπτη (5/2) να είναι στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Στη β’ φάση η εθνική ομάδα θα μπει με 3β., και θα δώσει δύο αγώνες, όπου μια νίκη θα αρκεί για να είναι στα ημιτελικά της Τρίτης (3/2).
Πρώτη αντίπαλος και πρώτο σοβαρό τεστ για τις διεθνείς παίκτριες η Ιταλία, που τερμάτισε επίσης 1η στον Γ’ Όμιλο και μπαίνει από την ίδια αφετηρία (3β.) Ο αγώνας με βάση το πρόγραμμα, θα γίνει το Σάββατο (31/1, 15:00 ώρα Ελλάδος) και θα ανοίξει τη φάση των ομίλων της προημιτελικής φάσης.
Ο 2ος αγώνας της Ελλάδας στη β’ φάση θα είναι την Κυριακή (1/2, 20:45) με αντίπαλο τη 2η ομάδα του Γ ομίλου, που θα προκύψει από τον αποψινό αγώνα της Σερβίας με την Κροατία (19:00). Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την εθνική ομάδα, που είναι φαβορί και για τους αγώνες την προημιτελικής φάσης και θα απουσιάσει από τα ημιτελικά μόνο αν δεν εμφανιστεί στο κολυμβητήριο.
Και με τη Γερμανία οι διαφορές ήταν τεράστιες σε όλα τα επίπεδα. Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας είχαν εννέα γκολ στην κόντρα, με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να τελειώνει τρεις από αυτές και να έχει επτά γκολ.
Στην αντίπερα όχθη, μια παλιά μας γνώριμη από τη θητεία της στον Ολυμπιακό, η 39χρονη Ουγγαρέζα Μπάρμπαρα Μπούικα, που έχει αλλάξει αθλητική υπηκοότητα, πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα για τη γερμανική ομάδα, που είχε στη σύνθεσή της και την 20χρονη Γεωργία Σωπιάδου.
Tα οκτάλεπτα: 7-1, 6-1, 6-1, 7-2.
Ελλάδα (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Τριχά 1, Γρηγοροπούλου 1, Φουντωτού 2, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη 2, Βασιλική Πλευρίτου 4, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 7, Καρύτσα, Καραγιάννη 2.
Γερμανία (Μαξ Σέφερ): Χένμπιχνερ, Βόσεμπεργκ 1, Πλοτζ, Ίρα Ντέικε, Γκέσα Ντέικε, Ρίεκ, Φρι, Λούντβιγκ, Μπούικα 4, Στούεβε, Σωπιάδου, Σέκουλιτς, Κμιλ, Πόλιτζε.
Πηγή: gazzetta.gr