ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια: «Ποτέ ξανά Βόρεια Μακεδονία»
Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια: «Ποτέ ξανά Βόρεια Μακεδονία»
(Φωτ.: newsit.gr)
07 Ιούν
0
Σχόλια

Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια: «Ποτέ ξανά Βόρεια Μακεδονία»

Σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών εκτυλίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ» στα Σκόπια η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Συγκεκριμένα χιλιάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων προκειμένου να υποδεχθούν και να αποθεώσουν την ομάδα για την μεγάλη της επιτυχία. Ωστόσο, γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε, αφού ακούστηκαν τα πρώτα συνθήματα κατά της συμφωνίας Τσίπρα–Ζαεφ.

Ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούσε στην κεντρική πλατεία της χώρας ήταν το «Ποτέ Βόρεια–Μόνο Μακεδονία». Μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν στα χέρια τους κόκκινες σημαίες που είχαν πάνω τους τον ήλιο της Βεργίνας. Σημειώνεται, ότι λάδι στη φωτιά είχε ρίξει νωρίτερα με δηλώσεις του ο αρχηγός της ομάδος. «Η ομάδα δεν είναι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά της Μακεδονίας», είπε.

Παράλληλα, στη συγκέντρωση ακούστηκαν και συνθήματα κατά της αλβανικής μειονότητας της χώρας. «Θάνατος στους Σιπτάρους», «Καθαρίστε τη Μακεδονία», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος στα Σκόπια. Την υποδοχή των πρωταθλητών, διοργάνωσε ο δήμος Σκοπίων. Ωστόσο ο δήμαρχος Πέτρε Σιλέγκοφ που έδωσε το «παρών» στη γιορτή της ομάδας αποχώρησε γρήγορα, αφού έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι υπέρμαχος της συνταγματικής αλλαγής της ονομασίας της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.