ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Δεν είμαστε Τούρκοι» απαντούν οι Πομάκοι της Θράκης στο ΚΙΕΦ
«Δεν είμαστε Τούρκοι» απαντούν οι Πομάκοι της Θράκης στο ΚΙΕΦ
04 Ιούν
0
Σχόλια

«Δεν είμαστε Τούρκοι» απαντούν οι Πομάκοι της Θράκης στο ΚΙΕΦ

Με επιστολή προς τα ΜΜΕ της Θράκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης Εμινέ Μπορουτζή, δίνει τη δική της απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις της προέδρου του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (KIEΦ), πως η μειονότητα είναι «τούρκική».

Η κυρία Μπορουτζή, επισημαίνει πως οι ακραίες τοποθετήσεις της προέδρου του KIEΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας.

H επιστολή έχει ως εξής: «Δε μας προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του KIEΦ περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα. Όπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι έχουν ελληνική εθνική συνείδηση» επισημαίνει και προσθέτει: «Σαν Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα. Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας».

Η Εμινέ Μπορουτζή, με την ιδιότητα του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης καταλήγει λέγοντας: «Ως Σύλλογος Πομάκων του νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.