ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μακελειό στη Βιρτζίνια: Δυσαρεστημένος υπάλληλος ο 40χρονος μηχανικός που σκότωσε 12 άτομα (βίντεο)
Μακελειό στη Βιρτζίνια: Δυσαρεστημένος υπάλληλος ο 40χρονος μηχανικός που σκότωσε 12 άτομα (βίντεο)
01 Ιούν
0
Σχόλια

Μακελειό στη Βιρτζίνια: Δυσαρεστημένος υπάλληλος ο 40χρονος μηχανικός που σκότωσε 12 άτομα (βίντεο)

Δυσαρεστημένος δημοτικός υπάλληλος ήταν ο δράστης του μακελειού στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για 12 νεκρούς και τουλάχιστον τέσσερα σοβαρά τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN ήταν ο 40χρονος ΝτεΓουέιν Κράντοκ εργαζόταν ως μηχανικός στο τμήμα δημοσίων έργων, άρχισε να πυροβολεί «αδιακρίτως» μέσα σε δημοτικό κτήριο που στεγάζει αρκετές υπηρεσίες.

Τον μακελάρη αντιμετώπισαν τέσσερις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν σε μια μεγάλη σε διάρκεια ένοπλη «μάχη με όπλα» με τον δράστη να είναι οπλισμένος με ένα 45αρι στο οποίο είχε προσαρμόσει σιγαστήρα ενώ στην κατοχή του είχε και αρκετούς γεμιστήρες. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως η αστυνομία σκότωσε τον δράστη, του οποίου ο θάνατος διαπιστώθηκε επίσημα στο νοσοκομείο.

Τα περισσότερα από τα 12 θύματα βρέθηκαν στους τρεις ορόφους του κτηρίου ενώ ένα εξ αυτών δέχθηκε τα πυρά του δράστη στο αυτοκινητό του.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βιρτζίνια Μπιτς, όπου βρίσκεται το κτήριο στο οποίο σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση, περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος ως «την πιο τρομακτική που έχω δει» προσθέτοντας ότι «η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να δώσω είναι ότι πρόκειται για ζώνη πολέμου».

«Ξαφνικά ακούσαμε ουρλιαχτά και ανθρώπους να φωνάζουν “πέστε κάτω”. Βάλαμε γραφεία πίσω από την πόρτα γιατί δεν ξέραμε τι επρόκειτο να συμβεί. Το μόνο που ελπίζαμε είναι να τελείωνε γρήγορα και μετά ακούσαμε τις φωνές των αστυνομικών» δήλωσε μια εργαζόμενη στο κτήριο.

«Πρόκειται για την πιο τραγική ημέρα στην ιστορία της Βιρτζίνια Μπιτς. Οι νεκροί είναι φίλοι, συνάδελφοι και γείτονες» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Πηγή: protothema.gr, βίντεο: ABC News

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.