Ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδότησε το όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
(Φωτ.: to10.gr)
27 Μαΐ
0
Σχόλια

Ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδότησε το όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν στο Δήλεσι Βοιωτίας τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της αρχιεπισκοπής. Μεταξύ των ευεργετών, που χρηματοδότησαν και συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί το όραμα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι και ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήταν παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος», τα οποία έγιναν παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, πλήθος ιεραρχών, πολιτειακών, πολιτικών, επιχειρηματικών παραγόντων και απλού κόσμου.

Το Κέντρο «Άγιος Πορφύριος» αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα αγάπης στην ιστορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δημιουργήθηκε μετά από πολύχρονη και κοπιώδη μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Ο Αρχιεπίσκοπος, ιδιαίτερα συγκινημένος, παρουσίασε τους χώρους του Κέντρου στους επισήμους, κάνοντας λόγο για μία νέα εστία αγάπης, θαλπωρής, στοργής και προσφοράς.

Το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως έχει κατασκευαστεί σε εκκλησιαστική έκταση 27 στρεμμάτων, τα δε κτίρια αποτελούνται από συνολική επιφάνεια 4.600 τ.μ., δυναμικότητας 64 κλινών. Στα εγκαίνια το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων πολλών, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Πηγή: to10.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.