ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παραιτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος
Παραιτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος
(Φωτ.: neakriti.gr)
05 Μάι
0
Σχόλια

Παραιτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Παραιτήθηκε τελικά το μεσημέρι του Σαββάτου ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος μετά την συνάντηση στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Την υποβολή παραίτησης επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση και η αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα θέσει την παραίτηση την προσεχή Πέμπτη στην Ιερά Σύνοδο που πρόκειται να συνέλθει κατά την τακτική συνεδρίαση της 9ης Μαϊου.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύγη σε σχετικό blog για την HuffPost Greece (και με ημερομηνία 2 Μαϊού) το ταξίδι του αρχιεπισκόπου στο Φανάρι για την υποβολή της παραίτησής του, ήταν η «τελευταία πράξη ενός δράματος, που ξεκίνησε με την κακή διαχείριση των κονδυλίων για την ανέγερση του ναού του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης και θα ολοκληρωθεί με την αναγκαστική παραίτηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής». Στο blog μάλιστα η δημοσιογράφος παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στην παραίτηση του αρχιεπισκόπου, την οποία όπως αναφέρει μάλιστα, είχε αρνηθεί να υποβάλλει αν και του είχε ζητηθεί πλειστάκις από τον Πατριάρχη.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος υπηρέτησε για 20 χρόνια από το 1999 την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής όταν και διαδέχθηκε τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Σπυρίδωνα, ο οποίος είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.