ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σρι Λάνκα: Δύο αδέρφια από τη Βρετανία επέζησαν από την πρώτη έκρηξη και σκοτώθηκαν στη δεύτερη — Στους 310 οι νεκροί
Σρι Λάνκα: Δύο αδέρφια από τη Βρετανία επέζησαν από την πρώτη έκρηξη και σκοτώθηκαν στη δεύτερη — Στους 310 οι νεκροί
(Φωτ.: Αναδημοσίευση από protothema.gr)
23 Απρ
0
Σχόλια

Σρι Λάνκα: Δύο αδέρφια από τη Βρετανία επέζησαν από την πρώτη έκρηξη και σκοτώθηκαν στη δεύτερη — Στους 310 οι νεκροί

Οι ιστορίες των θυμάτων και των οικογενειών τους από τη Σρι Λάνκα κάθε ώρα που περνάει συγκλονίζουν. Ανάμεσα στα αθώα και ανυπεράσπιστα θύματα των αδίστακτων τρομοκρατών είναι και δύο αδέρφια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο 19χρονος Daniel Linsey και η 15χρονη αδερφή του κατάφεραν να γλιτώσουν από την πρώτη έκρηξη στο ξενοδοχείο που διέμεναν αλλά ελάχιστα λεπτά αργότερα βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ο δεύτερος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά.

Τα δύο αδέρφια είναι ανάμεσα στους 310 νεκρούς των βομβιστικών επιθέσεων την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών.

Συντετριμμένος ο πατέρας των δύο παιδιών επέστρεψε χθες βράδυ στο σπίτι του στο Λονδίνο ο μαζί με την σύζυγό του και τους άλλους δύο γιους του ηλικίας 12 και 21 ετών αντίστοιχα. Η οικογένεια είχε πάει στη Σρι Λάνκα για τις διακοπές του Πάσχα.

Ο 21χρονος γιος της οικογένειας που επέζησε των επιθέσεων μιλώντας στην Daily Mail είπε: «Ήμασταν έτοιμοι να επιστρέψουμε στην πατρίδα και είχαμε κατέβει στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου για πρωινό όταν έσκασε η πρώτη βόμβα. Δεν προλάβαμε να ξεφύγουμε και έσκασε η δεύτερη βόμβα. Τα δύο μου αδέρφια ήταν διαρκώς αναίσθητα, τα πήγαμε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο πατέρας μου είναι σε κατάσταση σοκ, προσπαθεί να φανεί δυνατός για τον μικρό μου αδερφό και την μητέρα μου».

Στους 310 οι νεκροί από τις εκρήξεις
Την ίδια ώρα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις συνολικά οχτώ εκρήξεις που σημειώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα με εκπρόσωπο της αστυνομίας να ανακοινώνει τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ότι ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 310.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους με τους πολίτες της χώρας να προχωρούν σε τρία λεπτά σιγής.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ο αριθμός των συλληφθέντων για τις φονικές εκρήξεις έχει φτάσει πλέον τους 40.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αυτοκινητοδρόμων της Σρι Λάνκα ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας είχε συλληφθεί πριν από λίγους μήνες για καταστροφές σε αγάλματα του Βούδα στην περιοχή Μαουανέλα αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.