ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παλεύει σήμερα για την 5η θέση το 7ο ΓΕΛ Αχαρνών στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου — Αντιμετώπισε νωρίτερα ομάδες-μεγαθήρια
Παλεύει σήμερα για την 5η θέση το 7ο ΓΕΛ Αχαρνών στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου — Αντιμετώπισε νωρίτερα ομάδες-μεγαθήρια
Η ομάδα του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών με τους συνοδούς της (φωτ.: Μάσσιμος Τσαλούχος)
13 Απρ
0
Σχόλια

Παλεύει σήμερα για την 5η θέση το 7ο ΓΕΛ Αχαρνών στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου — Αντιμετώπισε νωρίτερα ομάδες-μεγαθήρια

«Ισοπέδωσε» στη διαδρομή του τη Γερμανία και την Τσεχία με 1-0, την Τουρκία με 4-1, την Κίνα και την Ουγγαρία με 4-0 και σήμερα παλεύει το 7ο ΓΕΛ Αχαρνών —το οποίο εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Βελιγράδι της Σερβίας—, για την 5η θέση με αντίπαλη την Τσεχία. Στη διοργάνωση που τελείται υπό την αιγίδα της UEFA, η ελληνική ομάδα βρίσκεται ήδη ανάμεσα στις έξι κορυφαίες του κόσμου!

Χθες κέρδισε το Λίβανο με 1-0!

Για την πολύπαθη κοινωνία των Αχαρνών, την Ελλάδα, αλλά κυρίως για την διευθύντρια του σχολείου, Κυριακή Μαύρου, και τον καθηγητή φυσικής αγωγής, επίσης του σχολείου, Μάσσιμο Τσαλούχο, που συνοδεύουν την αποστολή, η ομάδα είναι ήδη το πρώτη στις καρδιές τους.

«Τα παιδιά είχαν μια καταπληκτική πορεία τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με 17 σερί νίκες, ένώ βγήκαν πρώτοι στον όμιλο», αναφέρει στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr η διευθύντρια του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών, Κυριακή Μαύρου. «Είναι άδικο μετά από έξι νίκες να στερηθεί από μια ήττα ο τελικός», λέει.

Είναι μια τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα, ύστερα από 27 περίπου χρόνια, οπότε και η χώρα μας είχε κατακτήσει μια ανάλογη θέση, τονίζει η διευθύντρια. «Πολύ υψηλό το ηθικό τους. Ήταν δεμένοι σα μια γροθιά και είχαν πιστέψει από την αρχή ότι θα φτάσουν ψηλά. Ηταν κάτι που το ήθελαν και πάλεψαν», συμπληρώνει.

Συγκίνηση για την πόλη των Αχαρνών
Συγκινητικά είναι τα εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνουν καθημερινά από την κοινωνία, και δη των Αχαρνών, οι οποίοι κάτοικοι αγκάλιασαν, πίστεψαν και στήριξαν την ομάδα. «Ελπίζουμε η πολιτεία και η κοινωνία θα το αναγνωρίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», αναφέρει η Κ. Μαύρου.

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, να φτάσει μια ομάδα από σχολείο, χωρίς να έχει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, στο παγκόσμιο, δίχως καμιά υποστήριξη», αναφέρει στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ο καθηγητήςφυσικης αγωγής Μάσσιμος Τσαλούχος.

Αφού ξεπέρασαν τους πολύ δύσκολους αγώνες μέσα στην Ελλάδα, με αντίπαλους τις δυνατές ΠΑΕ του ΠΑΟΚ, του Αστέρα Τρίπολης και της Ξάνθης, έφτασαν να διεκδικούν μία θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Καταφέραμε και τους εξοντώσαμε«, λέει, αλλά «πέσαμε σε όμιλο φωτιά», σημειώνει ο καθηγητής φυσικής αγωγής. «Για μένα δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη το μέγεθος της επιτυχίας που έχουν καταφέρει, καθώς μείναν εκτός τελικών κορυφαίου βεληνεκούς ομάδες· εκτός οκτάδας, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Κίνα, Ρωσία», αναφέρει.

Από τους πιο δύσκολούς τους αγώνες ήταν αυτός με την Τουρκία, την οποία κέρδισαν με 4-1. «Μάχη» τη χαρακτηρίζει ο Μάσσιμος Τσαλούχος.

7ο ΓΕΛ Αχαρνών: Μια παρέα – Μια ομάδα – Ένα σχολείο!

Δεν είναι ομάδα αλλά μια οικογένεια!
Οι έντεκα από τους δεκαοκτώ παίκτες της ομάδας είναι συμμαθητές από το νηπιαγωγείο, αναφέρει ο Μάσσιμος Τσαλούχος. Όλοι μαζί ύστερα πήγαν στο 13ο Δημοτικό Αχαρνών και στη συνέχεια στο 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών. Είναι «μια οικογένεια, μια παρέα παιδιών τα οποία είχα την τύχη να τα μεγαλώσω στο σπίτι μου, σαν παιδιά μου τα έχω όλα», αναφέρει. Μας εκμυστηρεύεται ότι ανάμεσά τους βίσκεται και ο γιος του, Αναστάσιος. Έτσι είναι μια παρέα, μια ομάδα, ένα σχολείο…

Η ομάδα της ψυχής της κοινωνίας μας αποτελείται από τους: Βελισσάριο Παππά, Ιωάννη-Στυλιανό Μουστάκα, Ιωάννη Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Πάλμο, Ιωάννη Χειλετζάρη, Αναστάσιο Τσαλούχο, Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, Παντελή Αδαμόπουλο, Γεώργιο Σαββουλίδη, Ευάγγελο Πουρσανίδη, Παναγιώτη Κοκκοράκη, Γεώργιο Ζαχαρό, Ιωάννη Καλουτζή, Νικόλαο Μπίστα, Γεώργιο Χολίδη, Θεοφάνη Χειλετζάρη, Αναστάσιο Καζαντίδη, Αντώνιο Σύρμα.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.