ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς
Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς
03 Απρ
0
Σχόλια

Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο δάσος της Στροφυλιάς, στα όρια μεταξύ Αχαΐας και Ηλείας, στο ύψος του Κουνουπελίου. Η φωτιά από το απόγευμα καίει ανεξέλεγκτη, κινούμενη προς την περιοχη Φάλαρι.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχισαν όλη τη νύχτα.

Όπως δήλωσε αργά το απόγευμα, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Κουνουπελίου και Λάππα, όπου περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με πάνω από 25 οχήματα προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Παράλληλα, είπε ότι έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς, αφού, εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Από την Πυροσβεστική ειδοποιήθηκαν εναέρια μέσα —και αμέσως έσπευσαν ένα σούπερ πούμα και δύο canadair— πέραν της επίγειας ισχυρής δύναμης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, αεροσκάφος canadair που είχε ξεκινήσει από την Ελευσίνα επέστρεψε στη βάση του για άγνωστο λόγο και δόθηκε εντολή να απογειωθούν δύο canadair από τη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο έφθασε στην Ηλεία περίπου στις 7 το απόγευμα, ενώ το δεύτερο έφτασε λίγο αργότερα, μεταφέροντας το τεχνικό κλιμάκιο. Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.