ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πρόστιμο 200 ευρώ στη γιαγιά για τα... παράνομα τερλίκια — Τελικά «παγώνει» μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε
Πρόστιμο 200 ευρώ στη γιαγιά για τα… παράνομα τερλίκια — Τελικά «παγώνει» μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε
(Φωτ,: protothema.gr)
27 Μαρ
0
Σχόλια

Πρόστιμο 200 ευρώ στη γιαγιά για τα… παράνομα τερλίκια — Τελικά «παγώνει» μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε

Πρόστιμο διακοσίων ευρώ επιβλήθηκε από την αστυνομία στην 90χρονη Πόντια που… εγκλημάτησε πουλώντας τερλίκια χωρίς άδεια, σε λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η γιαγιά, που υπέστη την ταλαιπωρία στα 90 της χρόνια να συλληφθεί, να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα και να περάσει ως κοινός εγκληματίας τη διαδικασία της λήψης αποτυπωμάτων για να αφεθεί τελικά ελεύθερη, μετά από εντολή του εισαγγελέα, δώδεκα ώρες μετά τη σύλληψή της, πρέπει τώρα να πληρώσει το πρόστιμο των 200 ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο για μια γυναίκα που ζει χωρίς σύνταξη, με ένα επίδομα το οποίο πηγαίνει κατευθείαν στο ενοίκιο του διαμερίσματος που μένει με τον επίσης υπερήλικα σύζυγό της και αναλογικά τεράστιο σε σχέση με την αξία των αντικειμένων που της κατέσχεσαν οι αστυνομικοί, και τα οποία θα διέθετε προς πώληση: μαντήλες και δέκα ζευγάρια τερλίκια.

Το πρόστιμο των 200 ευρώ, επιβλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όργανα του οποίου είχαν συλλάβει τη γιαγιά και καλείται πλέον να το πληρώσει στο ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, με πρωτοβουλία πολιτών πουλήθηκαν τερλίκια στην ίδια λαϊκή, χωρίς αυτή τη φορά να παρέμβει κανείς. Μάλιστα, αναρτήθηκε και σημείωμα συγγνώμης στη γιαγιά για την ταλαιπωρία που υπέστη από τον ζήλο που επέδειξαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με μέσο τα χειροποίητα τερλίκια της υπερήλικης.

«Παγώνει» το πρόστιμο
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πάντως, δεν θα πληρώσει το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ η 90χρονη, που συνελήφθη σε λαϊκή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης να πουλά —χωρίς άδεια— τερλίκια τα οποία είχε πλέξει η ίδια, μετά την κατακραυγή. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, που επικαλείται το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα, που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.