ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κηδεία Θανάση Γιαννακόπουλου: Παυλόπουλος, Τσίπρας, αθλητές, φίλοι και αντίπαλοι στο τελευταίο αντίο
Κηδεία Θανάση Γιαννακόπουλου: Παυλόπουλος, Τσίπρας, αθλητές, φίλοι και αντίπαλοι στο τελευταίο αντίο
(Φωτ.: lifo.gr)
27 Μαρ
0
Σχόλια

Κηδεία Θανάση Γιαννακόπουλου: Παυλόπουλος, Τσίπρας, αθλητές, φίλοι και αντίπαλοι στο τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου, πολιτικοί, επιχειρηματίες, αθλητές αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν χτες στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον Θανάση Γιαννακόπουλο. Έντονες ήταν οι στιγμές όταν στο χώρο έφτασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Βασίλης Σπανούλης αλλά και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για να αποχαιρετήσουν τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Το ίδιο έγινε και με τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού, τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είχε δώσει το «παρών» και στο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο έκανε λόγο για «μία δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ». «Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μία τεράστια προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτός και τα αδέλφια του μας έμαθαν να αγαπάμε την ομάδα μας, χωρίς να μισούμε τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία και θα συνεχίσει την πορεία του παρά την απώλεια των τριών αδελφών που τον έφεραν στην κορυφή. Μπορεί τα τρία αδέλφια να μην είναι ανάμεσά μας, αλλά θα είναι για πάντα στην καρδιά μας» πρόσθεσε ο Σέρβο αρών και σημαντικοί αθλητές όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Σημειωτέων πως το φέρετρο του Θανάση Γιαννακόπουλου ήταν σκεπασμένο με μια σημαία του Παναθηναϊκού, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος. Το λαϊκό προσκύνημα τελείωσε λίγο με την 12:30 όταν το φέρετρο μεταφέρθηκε στην Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία.

Οι φίλοι του «Τριφυλλιού» που βρέθηκαν στη Μητρόπολη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ η ιαχή «Αθάνατος» και το «Θανάση σαγαπάμε, ποτέ δεν σε ξεχνάμε» κυριάρχησαν. Η ταφή του Θανάση Γιαννάκοπουλου έγινε στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, όπου βρίσκεται θαμμένος και ο αδερφός του, Παύλος.

Παρόντες για το τελευταίο αντίο στον Θανάση Γιαννακόπουλο ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κώστης Μπακογιάννης, όλη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, οι πρώην προπονητές της ομάδας Αργύρης Πεδουλάκης και Τσάβι Πασκουάλ, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Δημήτρης Ιτούδης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, ο Παναγιώτης Γιαννάκης κα Στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων η ΚΑΕ ΑΕΚ, ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πηγή: lifo.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.