ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρασημοφόρηση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής»
Παρασημοφόρηση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής»
(Φωτ.: in.gr)
18 Μαρ
0
Σχόλια

Παρασημοφόρηση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής»

Σε ειδική τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμο για το πολύπλευρο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελεί ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Ιδίως δε ως προς το κοινωνικό σας έργο, έχω χρέος ν΄ αναδείξω ότι ανταποκρίνεται υποδειγματικώς στις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας μας, κινούμενο στο πλαίσιο των Ευαγγελικών επιταγών, από την αφετηρία του “Αγαπάτε Αλλήλους” έως το ύψιστο ιδανικό του “Αγαπήσεις τον Πλησίον σου ως Σεαυτό” » επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Aπό την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, τόνισε ότι το έργο που γίνεται στο πλαίσιο της Εκκλησίας είναι συλλογικό. Πρόσθεσε επίσης ότι ο νεότερος ιστορικός που θα ασχοληθεί με αυτή την εποχή και θα αγκαλιάσει με την πένα του και το γράψιμό του την Ελλάδα μας από το ένα άκρο ως το άλλο, θα δει ότι όλοι οι ιεράρχες, όλοι οι κληρικοί, τα εκκλησιάσματα των ενοριών, όλοι μαζί συστρατεύθηκαν σε μια προσπάθεια η οποία έδωσε πολλούς καρπούς και μάλιστα σωτήριους.

Τέλος, ευχήθηκε «αυτή η ενότητα, η οποία μας χαρακτηρίζει μέχρι τώρα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας μας, τους ιεράρχες, τους κληρικούς μας, παρά τις κατά καιρούς μικροταραχές, όλα αυτά να ξεπεραστούν και ενωμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτό είναι και το καθήκον μας, αυτό ζητάει η Εκκλησία μας, αυτό θέλει και ο λαός μας. Μας θέλει όλους ενωμένους για να πάμε μπροστά».

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.