ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δακρυγόνα και φωτιές στην Ομόνοια μετά από πορεία για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο αστυνομικό τμήμα
Δακρυγόνα και φωτιές στην Ομόνοια μετά από πορεία για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο αστυνομικό τμήμα
(Φωτ.: protothema.gr)
27 Φεβ
0
Σχόλια

Δακρυγόνα και φωτιές στην Ομόνοια μετά από πορεία για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο αστυνομικό τμήμα

Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν χτες το βράδυ μετά από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε για τον θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ. Αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με κεντρικά συνθήματα «Όλοι στον δρόμο για τον Εμπουκά, Δικαιοσύνη για τον Εμπουκά».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου–λάμψης και δακρυγόνα. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν αρκετές ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, καθώς και καμένους κάδους απορριμάτων. Λίγο πριν τις οκτώ, η κατάσταση εξομαλύνθηκε, καθώς οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Εμπουκά, μετανάστης από την Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας του, ο θάνατός του Εμπουκά Μαμασουμπέκ αποκρύφτηκε από τους αστυνομικούς, όταν αυτή τον αναζήτησε. Όπως υποστηρίζει η ίδια, επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, όπου επανειλημμένα της είπαν, πως δεν γνωρίζουν τίποτα και ότι ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί, και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει ότι ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.