ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Μαυροδένδρι τιμά τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς του Πόντου, της Μικράς Ασίας και του Καυκάσου
Το Μαυροδένδρι τιμά τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς του Πόντου, της Μικράς Ασίας και του Καυκάσου
21 Μάι
0
Σχόλια

Το Μαυροδένδρι τιμά τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς του Πόντου, της Μικράς Ασίας και του Καυκάσου

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροδενδρίου Κοζάνης, η Τοπική Κοινότητα Μαυροδενδρίου, ο Δήμος Μαυροδενδρίου και οι σύλλογοι Μαυροδενδριτών Θεσσαλονίκης και Αθήνας συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς εκ Πόντου, Μικράς Ασίας και Καυκάσου, την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, στο μνημείο του Πρόσφυγα στην τοπική κοινότητα Μαυροδενδρίου.

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 θα προηγηθεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, αρτοκλασία και λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 οι εκδηλώσεις μνήμης θα ξεκινήσουν στις 7:30 με τον Όρθο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 10:30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους επισήμους. Στις 10:45 οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μαυροδενδρίου θα κάνουν ομιλία για το ιστορικό της ημέρας. Στις 11:10 θα γίνουν βραβεύσεις και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο. Η επέτειος μνήμης θα ολοκληρωθεί στις 11:20 με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροδενδρίου Κοζάνης, Τοπική Κοινότητα Μαυροδενδρίου, Δήμος Μαυροδενδρίου, Σύλλογοι Μαυροδενδριτών Θεσσαλονίκης και Αθήνας
21.05.2018 |07:30
Μνημείο του Πρόσφυγα
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.