ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού διοργανώνει σήμερα ο Ελληνο-ουκρανικός Σύλλογος Φιλίας «Φάρος»
Το 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού διοργανώνει σήμερα ο Ελληνο-ουκρανικός Σύλλογος Φιλίας «Φάρος»
13 Οκτ
0
Σχόλια

Το 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού διοργανώνει σήμερα ο Ελληνο-ουκρανικός Σύλλογος Φιλίας «Φάρος»

Ο Ελληνο-ουκρανικός Σύλλογος Φιλίας «Φάρος» διοργανώνει το 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις 18:45 στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα Πάτρας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενώσει τους Έλληνες της διασποράς με την πατρίδα τους, μέσα από τον πολιτισμό, τη μουσική και τον χορό.

Στο 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού, θα παρευβρεθούν η πρέσβης της Ουκρανίας, Ναταλία Κονζένκο, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχαήλ Κόκκινος, από την UNESCO ο Γεώργιος Τσούκαλης Γεώργιος και ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Ζμερεμκά, Σβίτλακ Γιουρί που θα συνοδεύεται από εμπορικούς ακολούθους με θεματικά αντικείμενα τον τουρισμό και το αθλητισμό. Επιπλέον, θα συμμετέχουν 13 χορευτικά συγκροτήματα από την Ουκρανία, τη Γεωργία και την Ελλάδα. Τον ποντιακό πολιτισμό θα εκπροσωπήσει ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης-Λεύκης.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ το Αντάμωμα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση ευαγών ιδρυμάτων της Πάτρας.

Παράλληλα, θα βραβευθούν άνθρωποι από τη δυτική Ελλάδα, οι οποίοι διαχρονικά έχουν σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18:3018:45 Προσέλευση
18:45 Έναρξη της εκδήλωσης από τον περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα
19:00 Ομιλία λαογράφου-μουσικολόγου Παναγιώτη Μυλωνά με θέμα: «Ο ρόλος της παράδοσης»
19:15 Βραβεύσεις
19:30 Παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων – Φιλαρμονική Λεχαινών
19:4521:30 Παρουσίαση χορών και δρώμενων από τα 13 χορευτικά
21:30 Συναυλία από την ορχήστρα «Τα χρώματα της  Ήλιδας»
22.30 Λήξη.

Ελλην-οουκρανικός Σύλλογος Φιλίας «Φάρος»
13.10.2018 |18:45
Ελεύθερη
Κλειστό γήπεδο Απόλλωνα
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.