ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην Αθήνα διοργανώνει το 3ο Συμπόσιο για την ποντιακή παράδοση ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα»
Στην Αθήνα διοργανώνει το 3ο Συμπόσιο για την ποντιακή παράδοση ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα»
18 Ιαν
0
Σχόλια

Στην Αθήνα διοργανώνει το 3ο Συμπόσιο για την ποντιακή παράδοση ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα»

Ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα» διοργανώνει το 3ο Συμπόσιο για την ποντιακή παράδοση την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 στις 20:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα.

Στο συμπόσιο θα μιλήσουν οι:

  • Βλάσης Αγτζίδης (δρ Σύγχρονης Ιστορίας), με θέμα εισήγησης: «Πόντος 1929 — Τα γεγονότα της εποχής στον μικρασιατικό Πόντο»
  • Βασίλης Καρφής (εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής-χοροδιδάσκαλος), με θέμα εισήγησης: «Η μορφολογική μέθοδος διδασκαλίας στη διδακτική του ελληνικού παραδοσιακού χορού»
  • Βασίλης Ασβεστάς (PT NDT φυσικοθεραπευτής παιδιών), με θέμα εισήγησης: «Η συνέχεια και η διαφοροποίηση της χορευτικής παράδοσης της Αργυρούπολης από τους Έλληνες του Ακ Νταγ Μαντέν»
  • Δημήτρης Μαντζούρης (δρ χημικός μηχανικός, μουσικός και υπεύθυνος αρχείου και εκδόσεων ΚΕΠΕΜ), με θέμα εισήγησης: «Νικόπολις (Γαράσαρη) — Μια ιδιαίτερη μουσική παράδοση του Πόντου μέσα από τις καταγραφές του ΚΕΠΕΜ»
  • Γιώργος Κασαμπαλίδης (ερευνητής-χοροδιδάσκαλος), με θέμα εισήγησης: «Χορευτική παράδοση: Μετάλλαξη στο χρόνο. Λόγοι και αφορμές»

Στο συμπόσιο θα προεδρεύσει ο Ηλίας Πετρόπουλος (αναπλ. καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).

Να σημειωθεί πως η αίθουσα διεξαγωγής της εκδήλωσης έχει παραχωρηθεί από το MONEY SHOW.

Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα»
18.01.2019 |20:00
Ελεύθερη
Ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel (αίθουσα Έδεσσα - Κοζάνη)
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.