ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μουσικό-ιστορικό αφιέρωμα με θέμα «Το αντάρτικο του Πόντου» από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης
Μουσικό-ιστορικό αφιέρωμα με θέμα «Το αντάρτικο του Πόντου» από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης
28 Μαρ
0
Σχόλια

Μουσικό-ιστορικό αφιέρωμα με θέμα «Το αντάρτικο του Πόντου» από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και το τμήμα μουσικού εργαστηρίου του Συλλόγου «Ορφέας» διοργανώνουν μουσικό-ιστορικό αφιέρωμα, με τίτλο «Το Αντάρτικο του Πόντου» την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στις 20:00, στο εντευκτήριο του Συλλόγου.

Το γεγονός εντάσσεται στο νέο κύκλο μουσικών παραστάσεων και διαλέξεων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους γενοκτονίας, καθώς συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την αποβίβαση του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό, όπου ξεκίνησε η τελική φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και έχει ορισθεί ως ημέρα μνήμης των θυμάτων αυτής.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα αφιέρωμα στο αντάρτικο του Πόντου, που αναπτύχθηκε ως δύναμη αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας του ελληνισμού της περιοχής και το οποίο ανέδειξε σπουδαίες μορφές αντίστασης ενάντια στην λαίλαπα της τουρκικής αγριότητας, όπως τον Αντών πασά, Κοτζά Αναστάς, Βασίλ αγά και τόσους άλλους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Το Αντάρτικο του Πόντου» από τον δρ Νεότερης Ιστορίας-θεολόγο, Θεοδόση Κυριακίδη, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το μουσικό μέρος της εκδήλωσης στο οποίο ερμηνεύουν ποντιακά τραγούδια ο Βασίλης Τοπαλίδης και η Μελίνα Χατζηκαμάνου. Τους ερμηνευτές συνοδεύει η μουσική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», «Ορφέας». Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Πουλαντσακλής, ο οποίος παίζει και λύρα. Προλογίζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», τμήμα μουσικού εργαστηρίου του Συλλόγου «Ορφέας»
28.03.2019 |20:00
Ελεύθερη
Εντευκτήριο του Συλλόγου
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.