ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κύκλος μουσικών παραστάσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης
Κύκλος μουσικών παραστάσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης
31 Ιαν
0
Σχόλια

Κύκλος μουσικών παραστάσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και συγκεκριμένα το μουσικό εργαστήρι του Συλλόγου διοργανώνει έναν κύκλο μουσικών παραστάσεων και ομιλιών σχετικά με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια.

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων με τίτλο «Εις Μνήμην» θα γίνει την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 στις 20:30, στο εντευκτήριο του Συλλόγου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Κωνσταντίνου Φωτιάδη, ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Μνήμες γενοκτονίας» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Γιάννη Γεωργιάδη.

Έπειτα, στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα ερμηνεύσουν διάφορα τραγούδια οι: Βασίλης Μιχαηλίδης (τραγουδιστής), Ιωάννης Αλμασίδης (ιεροψάλτης) και ο πατήρ Πολύκαρπος Κοντοζίδης, τους οποίους θα τους συνοδεύει το μουσικό εργαστήρι των «Ακριτών του Πόντου», «Ορφέας» και συγκεκριμένα οι: Χάρης Παπαδόπουλος στο νέϊ, Μίλτος Σπυριδόπουλος στο ούτι, Κώστας Ιατρούδης στο τσέλο και Αθηνά Χατζίκου στα κρουστά. Τη μουσική επιμέλεια έχει Γιώργος Πουλαντσακλής, ο οποίος θα παίξει και λύρα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και συντονίσει ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»
31.01.2019 |20:30
Ελεύθερη
Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.