ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας τιμά την Γενοκτονία των Ποντίων
Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας τιμά την Γενοκτονία των Ποντίων
17 Μάι
0
Σχόλια

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας τιμά την Γενοκτονία των Ποντίων

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενόψει της 19ης Μαΐου, από την Πέμπτη 17 έως την Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Μαΐου στις 11:30, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, κατά την οποία θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Πόντος: Οι μεγάλες ώρες του Livemedia.gr. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί θεματική ομιλία από τον συγγραφέα Φώτη Κουτσουπιά. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Δημήτρης Κουρτίδης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Νάουσας.

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 7:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νάουσας θα γίνει Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους 353.000 άταφους νεκρούς και στη συνέχεια επιμνημόσυνος λόγος. Στην κεντρική πύλη του πάρκου της πόλης, όπου βρίσκεται το μημείο γενοκτονίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και έπειτα θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Θεσσαλονίκη στην κεντρική εκδήλωση μνήμης.

Την Κυριακή 20 Μαΐου η Λέσχη θα συμμετέχει στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας, σε επίπεδο νομού, στην Επισκοπή Νάουσας.

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας
17.05.2018 |11:30
Ελεύθερη
Δημοτικό Θέατρο Νάουσας
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.