ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Άρωμα Χριστουγέννων στη βιβλιοθήκη» θα δώσει η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»
«Άρωμα Χριστουγέννων στη βιβλιοθήκη» θα δώσει η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»
27 Δεκ
0
Σχόλια

«Άρωμα Χριστουγέννων στη βιβλιοθήκη» θα δώσει η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Το παραδοσιακό παραμύθι Σαχταρίτσα, στην παραλλαγή της Τραπεζούντας, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παιδιά της Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του δημοτικού, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 12:00, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» με τίτλο «Άρωμα Χριστουγέννων στη βιβλιοθήκη», στο πλαίσιο των κοινών εορταστικών εκδηλώσεων της Ένωσης με το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς και σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς,

Το παραμύθι είναι από τη συλλογή του Σίμου Λιανίδη, Τα παραμύθια του ποντιακού λαού, σε έκδοση της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.

Την ανάγνωση του παραμυθιού θα κάνει η γενική γραμματέας της Ένωσης, Λένα Σαββίδου, ενώ την επεξήγηση στη νεοελληνική η Ζωή Φωτιάδου. Πριν από την ανάγνωση του παραμυθιού, η Λένα Σαββίδου θα αναφερθεί στο τι είναι παραδοσιακό ποντιακό παραμύθι και ποιες είναι οι ιδιαιτερότητές του.

Μετά το πέρας της ανάγνωσης, τα χάταλα θα κατασκευάσουν  έναν σελιδοδείκτη με θέμα την «Σαχταρίτσα».

Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»
27.12.2018 |12:00
Ελεύθερη
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.