ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην εκδήλωση «Μνήμη της Γεύσης - Η Ποντιακή Κουζίνα και η Εξέλιξη της» συμμετέχουν οι «Ακρίτες» Σερρών
Στην εκδήλωση «Μνήμη της Γεύσης – Η Ποντιακή Κουζίνα και η Εξέλιξη της» συμμετέχουν οι «Ακρίτες» Σερρών
13 Μάι
0
Σχόλια

Στην εκδήλωση «Μνήμη της Γεύσης – Η Ποντιακή Κουζίνα και η Εξέλιξη της» συμμετέχουν οι «Ακρίτες» Σερρών

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» θα συμμετάσχει με την ομάδα του των παραδοσιακών Γεύσεων στην εκδήλωση «Μνήμη της Γεύσης – Η Ποντιακή Κουζίνα και η Εξέλιξη της», της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, μαζί με την Αγορά Μοδιάνο, αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου στις 11:00, συνθέτοντας μια γαστρονομική ιστορία, σκηνοθετημένη με τα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματα του Πόντου!

Χορευτές, με ένα «Λάλεμαν ση στράταν», με τους ήχους της λύρας και τους χτύπους του νταουλιού, 15 μαθητών από τη Σχολή εκμάθησης νταουλιού «Κώστα Ζώη», θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αγίας Σοφίας και θα μας οδηγήσουν, χορεύοντας, στη γαστρονομική γιορτή στην Αγορά Μοδιάνο.
Γυναίκες ποντιακών συλλόγων, που κρατούν έως σήμερα τις συνταγές της πατρίδας από τις γιαγιάδες τους, θα μας παρουσιάσουν ζωντανά την τέχνη της ποντιακής κουζίνας και τη διατροφική της αξία.

Σιρόν, χαψοπούλια, ωτία, τανωμένος σορβάς, υβριστόν, μακαρίνα, και άλλες συνταγές, με την προτροπή της αγαπημένης σεφ και συγγραφέως, Σοφία Ουργαντζίδου, θα παρασκευάζονται στην εξέλιξή τους, μέσα από νέες παρασκευές δικής της έμπνευσης!

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων
13.05.2023 |11:00
Ελεύθερη
Αγορά Μοδιάνο
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.