ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η παράσταση «Νόστος ρίζα μ’ και κλαδί μ» και στο διαδίκτυο.
Η παράσταση «Νόστος ρίζα μ’ και κλαδί μ» και στο διαδίκτυο.
01 Μάι
0
Σχόλια

Η παράσταση «Νόστος ρίζα μ’ και κλαδί μ» και στο διαδίκτυο.

Μετά την μεγάλη επιτυχία, στην Ελληνική Θεατρική σκηνή, η παράσταση «Νόστος ρίζα μ’ και κλαδί μ» προβάλλεται ξανά για 19 μέρες στο Διαδίκτυο. Η παράσταση για όσους δεν γνωρίζουν, η οποία ανέβηκε το καλοκαίρι του 2020 από τον θίασο «Τεμετέρ», αποτελεί μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα κατά την περίοδο που έλαβε μέρος η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ο θίασος μέσα από τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Πολιτισμός λόγω του Covid-19 «ανεβάζει» στο διαδίκτυο από τις 01 έως και τις 19 Μαΐου την παράσταση, ως έναν φόρο τιμής στην μνήμη τωv 353.000 Γενοκτονημένων προγόνων μας.

Την διαδικτυακή παράσταση μπορείτε να την βρείτε Εδώ

Το τρέιλερ της παράστασης Eδώ

Η παράσταση έχει τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Η περιγραφή της παράστασης από το estage.gr

Μια οικογένεια ευκατάστατων εμπόρων τη Τραπεζούντας στοιβαγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο λιμάνι του Βατούμ. Τι τους ξημερώνει; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον τους σε μια πόλη τόσο κοντινή, αλλά και τόσο διαφορετική από τη δική τους; Στο αποκορύφωμα της ιστορικής του περιπέτειας  ένας λαός που σύντομα δε θα έχει πατρίδα, αναζητά ένα αύριο. Μπορεί να το βρει στην Ελλάδα, τη χώρα που έμαθαν να αγαπούν, αλλά δεν την είδαν ποτέ;

Όσο η αβεβαιότητα μεγαλώνει, παλιά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Ίσως είναι καλύτερο να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος, πριν πάρουν στο δρόμο για την Ελλάδα. Γιατί ο χρόνος τρέχει εις βάρος τους και το ξέρουν.

Μια χαρακτηριστική αλλά άγνωστη στους πολλούς πτυχή του δράματος του Ελληνισμού του Πόντου: οι μέρες στο Βατούμ, όταν χιλιάδες Πόντιοι τόσο από τον ίδιο τον ιστορικό Πόντο όσο και από τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες της καταρρέουσας τσαρικής Ρωσίας «συνωστίζονται» αναμένοντας το καράβι που θα τους φέρει στην Ελλάδα. Αυτό είναι το βασικό θέμα του ιστορικού δράματος «Νόστος, Ρίζα μ’ και κλαδί μ’» του Δημήτρη Πιπερίδη, που  παίχτηκε  με μεγάλη  επιτυχία  σε πόλεις της Ελλάδας  και της Γερμανίας  και συνεχίζει το ταξίδι του μέσα από την φιλόξενη πλατφόρμα eStage.gr σε  όλο τον πλανήτη όπου άνθρωποι αγαπούνε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Θίασος «Τεμετέρ»
5 ευρώ
e-stage.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.