ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η παράσταση «Λιμάνια...κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού» στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου
Η παράσταση «Λιμάνια…κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού» στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου
14 Απρ
0
Σχόλια

Η παράσταση «Λιμάνια…κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού» στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Λιμάνια…κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού» την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 19:00.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, που ταξιδεύει στις πόλεις-λιμάνια της Τραπεζούντας, της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και του Πειραιά.

Θα παρουσιαστούν χοροί, μουσική και τραγούδια από τα τρία ιστορικά λιμάνια της Ανατολής, την Τραπεζούντα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη από όπου έφυγαν οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αλλά και ρεμπέτικα από το μεγάλο λιμάνι όπου κατέφτασαν πρόσφυγες, τον Πειραιά.

Η όλη εκδήλωση θα πλαισιώνεται από πεντάλεπτα ντοκιμαντέρ με σπάνιο αρχειακό υλικό από τις αλησμόνητες πατρίδες, που θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνη πριν από κάθε ενότητα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ορχήστρες για να αναδειχθούν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της κάθε περιοχής, τραγουδιστές και χορευτές.

Επίσης, θα συμμετέχει το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι».

14.04.2024 |19:00
Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.