ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ημερίδα για τους παραδοσιακούς χορούς του Πόντου διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
Ημερίδα για τους παραδοσιακούς χορούς του Πόντου διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
25 Φεβ
0
Σχόλια

Ημερίδα για τους παραδοσιακούς χορούς του Πόντου διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργανώνει μια ξεχωριστή ημερίδα – σεμινάριο χορού, αφιερωμένη στους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής του Πόντου. Η ημερίδα με τίτλο “Ο χορός στην Πατρίδα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, με έναρξη στις 10.30 στο Πολιτιστικό κέντρο στο Πανόραμα της Βέροιας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου, ενώ θα δοθεί σημαντικός χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι εισηγητές θα δείξουν και πως χόρευαν τους ανάλογους χορούς οι πρώτες γενιές και συστήνεται η ανάλογη άνετη ενδυμασία.

Δύο καταξιωμένοι εισηγητές – ερευνητές θα παρουσιάσουν πρακτικά τους χορούς που έχουν καταγράψει, αναλύοντας το ύφος του χορού σε διάφορες περιοχές, δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους παρευρισκόμενους. Ο λόγος για τους Νίκο Ζουρνατζίδη και Γιώργο Κασαμπαλίδη.

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας προσκαλεί όλους τους λάτρεις της παράδοσης, χοροδιδασκάλους, χορευτές, μέλη Συλλόγων, αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται, για μία μέρα συζήτησης, ερωτήσεων, απαντήσεων, με σκοπό να μπουν βαθύτερα στη λογική ενός σημαντικού κομματιού της παράδοσης μας, τον χορό.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορεί κανείς να επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα : 6984860096 και 6944751972.

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
25.02.2024 |10:30
Πολιτιστικό κέντρο, Πανόραμα της Βέροιας
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.