ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
Vintage brown paper textured mockup
17 Μάι
0
Σχόλια

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, οι οποίες ξεκινούν την Πέμπτη 18 Μαΐου και ολοκληρώρονται το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 σε συν – διοργάνωση με την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας και με τη συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας θα παρουσιάσουν τη μουσικοχορευτική παράσταση ” Θυμούμαι….” προκειμένου να τιμήσουν τον άδικο χαμό των Ποντίων προγόνων μας, πριν από έναν αιώνα κατά τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας από τους Τούρκους, με την συμμετοχή:

-Της Θεατρικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου.
-Toυ συνόλου παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου.
-Των Χορευτικών Τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας με σύνθημα “Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε”.

Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 09:30 θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των αδικοχαμένων προγόνων μας στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Καπετανίδη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής στην πλατεία Καπετανίδη με κύριο ομιλητή τον καταξιωμένο δημοσιογράφο, διευθυντή του περιοδικού “ΠΟΝΤΟΣ”, καθώς και του Ραδιοφώνου των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης, Φωκίωνα Φουντουκίδη. Στη λύρα και το τραγούδι θα είναι ο δάσκαλος λύρας της Λέσχης Χρήστος Καλιοντζίδης .Θα συμμετέχουν τα παιδιά της Λέσχης και άλλων φορέων και Συλλόγων.

Εύξεινος Λέσχη Βεροίας
Ελεύθερη
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.