ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση για την Γενοκτονία από τους «Αργοναύτες» Κιλκίς
Εκδήλωση για την Γενοκτονία από τους «Αργοναύτες» Κιλκίς
25 Μάι
0
Σχόλια

Εκδήλωση για την Γενοκτονία από τους «Αργοναύτες» Κιλκίς

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», διοργανώνει εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, με θέμα: «Η Γυναίκα στα Ακριτικά Άσματα του Εύξεινο Πόντου», την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν κείμενα σε επιμέλεια της Λένας Σαββίδου. Την ανάγνωση των κειμένων θα κρατήσουν ως αφηγητές οι: Πατήρ Γεώργιος Παντελίδης, Πατήρ Πολύκαρπος Κοντοζίδης, Ιωάννης Αθανασιάδης, Παναγιώτης Δαμιανίδης, Αναστασία Κωνσταντινίδου, Γιώργος Σοφιανός.

Τα αποσπάσματα των κειμένων θα υπογραμμιστούν με ακούσματα από την ιδιαιτέρως αξιόλογη μουσική παράδοση του λαού μας με έμφαση στον μελοποιημένο Ακριτικό Κύκλο. Οι μουσικοί που λαμβάνουν μέρος στο συναυλιακό κομμάτι της εκδήλωσης είναι:

  • Λύρα: Δημήτρης Δαμιανίδης, Θεόφιλος Αγγελίδης, Γιώργος Αλμασίδης
  • Νταούλι: Μπάμπης Κιτσονίδης, Μελέτης Λαζαρίδης.

Την ενδυματολογική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει το «ΡΑΦΕΙΟΝ» Καλαμαρινού.

Συμμετέχουν: Άννα Αποστόλου και Μαρία Αντωνιάδου.

Τεχνική υποστήριξη: Αριστοτέλης Ελευθεριάδης (TS audio and lights), Ορφανίδης Δημήτρης (βιντεοσκόπηση).

Τα αναγνώσματα και την συναυλία θα συνοδέψει φωτογραφικό υλικό υπό τον γενικό τίτλο «Εμείς οι Απόγονοι». Ένα φωτογραφικό ταξίδι στους προσφυγικούς τόπους του Κιλκίς και στον χρόνο.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»
25.05.2022 |19:30
Ελεύθερη
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.