ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Εβδομάδα Παθεμάτων» από τον «Φάρο» Αγ. Βαρβάρας
«Εβδομάδα Παθεμάτων» από τον «Φάρο» Αγ. Βαρβάρας
17 Απρ
0
Σχόλια

«Εβδομάδα Παθεμάτων» από τον «Φάρο» Αγ. Βαρβάρας

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που αφορά τα Θεία Πάθη (Εβδομάδα Παθεμάτων του Κυριάκου Σαχανίδη), διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» από την Παρασκευή 15 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2022 σε 3 διαφορετικούς Ιερούς Ναούς.

Στην εκδήλωση θα ακούγονται Τροπάρια και Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ποντιακή Διάλεκτο.

«Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι που είμαστε, συμμετέχουμε στα Πάθη, την Σταύρωση, την Ταφή και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, με την ιδιαίτερη Ποντιακή λαλιά μας. Στην Ποντιακή Διάλεκτό λοιπόν, θα ψάλουμε και θα απαγγείλουμε Τροπάρια και Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά κείμενα : Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, Το Τροπάριο της Κασσιανής, Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, Η ζωή εν Τάφω, Άξιον Εστί, Αι Γενέαι πάσαι, το Ευαγγέλιο της Ανάστασης, Χριστός Ανέστη και άλλα.»

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας, στις 11:00.

Συμμετέχουν:
Τάκης Βαμβακίδης (Ηθοποιός), Κυριάκος Σαχανίδης (Συγγραφέας & Ποιητής της ποντιακής διαλέκτου), Σοφία Σαββίδου, Χριστίνα Σιδηροπούλου, Δημήτρης Παραστατίδης, Κατερίνα Δαλιανίδου, Σοφία Μουρατίδου, Τατιάνα Σαββίδου, Γιώργος Μουρατίδης

Ψαλμωδός : Σαββίνα Ξανθοπούλου
Μουσικοί: Δημήτρης Κοσμίδης (λύρα)
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (ούτι)

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»
17.04.2022 |11:00
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.