ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Η Μπάντα…» Θα προβάλλει η «Σινώπη» Νέας Ιωνίας
Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Η Μπάντα…» Θα προβάλλει η «Σινώπη» Νέας Ιωνίας
31 Μάι
0
Σχόλια

Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Η Μπάντα…» Θα προβάλλει η «Σινώπη» Νέας Ιωνίας

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη», με αφορμή τη συμπλήρωση των 105 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, παρουσιάζει την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Η Μπάντα…».

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας (ΟΤ 150 -ΚΕΠ), Πατρ. Ιωακείμ 4, Ν.Ιωνία.

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Η Μπάντα …» βασίζεται στο βιβλίο που έγραψε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, από την Κερασούντα.
Ήταν μουσικός, μέλος της φιλαρμονικής ορχήστρας της Κερασούντας που «επιστρατεύτηκε» βίαια από τον σφαγέα των Ποντίων, Τοπάλ Οσμάν.

Η ορχήστρα αυτή αποτελείτο από 13 Έλληνες και τρεις Τούρκους. Ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις περιοδείες του Τοπάλ Οσμάν και να παίζουν τουρκικά εμβατήρια την ώρα που οι τσέτες έσφαζαν, βίαζαν και λήστευαν τους Έλληνες…

Στο τέλος ο αιμοσταγής Τούρκος έδωσε εντολή και σφαγιάστηκε όλη η ορχήστρα. Ο μόνος που επέζησε ως εκ θαύματος ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος… Κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα αλλά δεν ξανάπαιξε μουσική…

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»
31.05.2024 |20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.