ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Το Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας» από την Ένωση Ποντίων Ματσούκας
«Το Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας» από την Ένωση Ποντίων Ματσούκας
02 Ιούλ
0
Σχόλια

«Το Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας» από την Ένωση Ποντίων Ματσούκας

Η Ένωση Ποντίων Ματσούκας προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη της στο «Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Ιουλίου 2023 στα Παρχάρια του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, από τις 12:00 η ώρα το μεσημέρι.

Ήδη από δεκαετία του ’80 η Ένωση Ποντίων Ματσούκας πραγματοποίησε για πρώτη φορά στο παρχάρ’ του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης την εκδήλωση αυτή, η οποία αποτελεί μία αναβίωση της πρακτικής του τρόπου ζωής που ακολουθούσαν οι κάτοικοι της περιοχής και είναι έτοιμη να την αναβιώσει και πάλι φέτος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει υπαίθριο ποντιακό γλέντι με εξέχοντες Πόντιους καλλιτέχνες, αφηγήσεις ιστοριών από τη ζωή στο παρχάρ’ από παλιές παρχαρομάνες του Αγίου Δημητρίου και πλούσια ποντιακά εδέσματα.

Η Ένωση Ποντίων Ματσούκας ενημερώνει ότι θα υπάρχει λεωφορείο σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Sismanidis Travel Services, το οποίο θα ξεκινήσει από Θεσσαλονίκη για «Το Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας», στα Παρχάρια του Αγίου Δημητρίου την Κυριακή 02 Ιουλίου 2023!
Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει 9 η ώρα το πρωί από την πλατεία Αριστοτέλους.

Θα γίνει μια ενδιάμεση στάση στη Βέροια και στην συνέχεια θα υπάρξει επίσκεψη στο Πάρκο Ελαφιών Αγίου Παντελεήμονα και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, στον Άγιο Δημήτριο.

Τελικός προορισμός είναι τα Παρχάρια Αγίου Δημητρίου.
Ώρα επιστροφής 21:00.

Για κρατήσεις θέσεων μπορεί κανεις να στείλει προσωπικό μήνυμα στην σελίδα της Ένωσης Ποντίων Ματσούκας ή να καλέσει στο 6974509566.

Παρχαρομάνα ελάλεσεν, ας έρχουν’ οι ρομάνες
Εγώ τα χιόνια έλυσα και την χλοάδαν έγκα
Παρχαρομάνα ελάλεσεν, ελύγανε τα χιόνια
Τα τουτουγιάδες ένοιξαν,ερθαν τα χελιδόνια
Παρχαρομάνα ελάλεσεν, καλώς και καλωσόρισαν τεμόν οι εμπρολάτοι,
που θ’αρματών’νε τα ραχιά και όλα τα παρχάρια
Παρχαρομάνα ελάλεσεν, ας έρχουν οι ρομάνες.
Εσκέρχουν οι τσοπάν, τραγωδούν και συρίζνε
και ολ’εχ’νε τα σιλαχα τουν σ’ωμία κρεμαγμένα

Ένωση Ποντίων Ματσούκας
02.07.2023 |12:00
Ελεύθερη
Παρχάρια του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.