ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρουσίαση του βιβλίου «Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης - Η Δίγλωσσος»
Παρουσίαση του βιβλίου «Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης – Η Δίγλωσσος»
31 Μάι
0
Σχόλια

Παρουσίαση του βιβλίου «Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης – Η Δίγλωσσος»

Παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Τσέχου, Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης – η Δίγλωσσος των εκδόσεων «Ανάλεκτος», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στις 18:00, στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη.

Συνομιλητές της παρουσίασης θα είναι ο εκδότης Άκης Θωμαΐδης, ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής – Άρχων Μαΐστωρ Μ.τ.Χ.Ε. Γεώργιος Ορδουλίδης και ο υποψήφιος Διδάκτωρας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Σίμος Ανδρονίδης.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης έχεις ως εξής:

  • 18:00-19:30: ξενάγηση στο Οινοποιείο Κτήματος Κυρ- Γιάννη
  • 19:30-21:00: παρουσίαση του βιβλίου
  • 21:00-21:30: ακούσματα και τραγουδίσματα από την ανθολογία

Όλο το απόγευμα και όλο το βράδυ θα υπάρχει ποντιακή κουζίνα με καράσματα.

Η είσοδος κερνά 1 ποτήρι κρασί 120ml

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο 23320 51100, 23320 51140 ή στο info@kiryianni.gr

Η Είσοδος είναι δωρεάν.

Στο βιβλίο ανθολογούνται μερικά από τα σημαντικότερα ποιήματα και δίστιχα της ποντιακής παράδοσης, αλλά και νεότερων, επωνύμων Ποντίων δημιουργών. Τα πολυτραγουδισμένα μαργαριτάρια της ποίησης του ποντιακού πολιτισμού, σε μία δίγλωσση έκδοση που επιτρέπει στον αναγνώστη να αφουγκραστεί την ανάσα της ποντιακής γλώσσας, αλλά και να κατανοήσει το περιεχόμενό της με οδηγό την ποιητική ευαισθησία της νεοελληνικής μεταφοράς του Ηλία Τσέχου. Η Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης είναι ένα έργο που θα συγκινήσει βαθιά όλους τους Ποντίους, αλλά και κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για την λαογραφία, την ποντιακή γλώσσα, την ποίηση και τον πολιτισμό του Πόντου.

Την γλωσσική επιμέλεια των ποντιακών κειμένων και την μεταγραφή τους στην φωνητική γραφή της ποντιακής διαλέκτου έχει κάνει η φιλόλογος, συγγραφέας, ερευνήτρια και διδασκάλισσα της ποντιακής γλώσσας Γιώτα Ιωακειμίδου.

Κτήμα Κυρ-Γιάννη
31.05.2022 |18:00
Δωρεάν (Απαραίτητη η προκράτηση θέσης)
Κτήμα Κυρ-Γιάννη
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.