ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρουσίαση βιβλίου για τη Γενοκτονία στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
Παρουσίαση βιβλίου για τη Γενοκτονία στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
24 Σεπ
0
Σχόλια

Παρουσίαση βιβλίου για τη Γενοκτονία στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και οι Εκδόσεις «Δίσιγμα» σας προσκαλούν, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στην πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του βιβλίου των Ρόμπερτ Σενκ και Σάββα Κοκτζόγλου, Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στην κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού «Γεώργιος Σακκάς», με ώρα προσέλευσης 19:00 και ώρα έναρξης 19:15. Για το βιβλίο θα μιλήσουν o Σάββας Κοκτζόγλου, που θα είναι μαζί μας από την Αμερική όπου και ζει μόνιμα, και ο Βασίλης Μεϊχανετσίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Γενοκτονολόγων (IAGS).

Απόσπασμα του βιβλίου θα αναγνώσει το μέλος της Ένωσης Βερόνικα Λαχανά, ενώ το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχουν αναλάβει η καταξιωμένη τραγουδίστρια Μήδεια Χουρσουλίδου, η Αρετή Κόκκινου στην κιθάρα και το μαντολίνο, και η Δάφνη Μπινιάρη στο κανονάκι και το φλάουτο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ωστόσο συμπληρώνονται και 24 χρόνια από τις 24 Σεπτεμβρίου του 1998, όταν η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε ομόφωνα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, και καθιέρωσε την 14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ως Ημέρα Μνήμης.

Τέλος, η εκδήλωση θα γίνει με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, κάτι που έχουμε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν με μεγάλη απήχηση σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, αυτή των κωφών. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας των Εβραίων, άτομα με διανοητική καθυστέρηση, σωματικές αναπηρίες ή ψυχικές ασθένειες στοχοποιήθηκαν για εξολόθρευση από τον γενοκτόνο Χίτλερ, μαθητή του Μουσταφά Κεμάλ».
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και του Σ.Πο.Σ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
24.09.2022 |19:15
Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.