ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μια σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ενόψει της 19ης Μαΐου
Μια σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ενόψει της 19ης Μαΐου
17 Μάι
0
Σχόλια

Μια σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ενόψει της 19ης Μαΐου

Λόγω συμπλήρωσης 105 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η Εύξεινος Λέσχη Βεροίας προγραμμάτισε σειρά εκδηλώσεων, για να τιμήσει τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας και να θυμίσει στη Διεθνή Κοινότητα ότι οφείλει να αναγνωρίσει και να πιέσει την Τουρκία ώστε να αποδεχθεί την συν τελεσθείσα Γενοκτονία, αλλά και την δέσμευση της να μην επαναληφθεί ποτέ καμία παρόμοια πράξη.

Οι κύριες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Βέροιας, κατά τον μήνα Μάϊο 2024, σαν μνημόσυνο και όχι γιορτή, είναι οι παρακάτω:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΤΟΥΣ 2024

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-5-2024
8.00 μ. μ. – 9.00 μ. μ. : Ομιλία από τον διδάκτορα του πανεπιστημίου Πρίνστον κ. Νίκο Μιχαηλίδη με θέμα: «Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού: Ένα ατιμώρητο έγκλημα και οι συνέπειες του», στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου δήμου Βέροιας.

19:30 : Λαμπαδηφορία από την πλατεία δημαρχείου μέχρι την πλατεία Ν. Καπετανίδη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-5-2024
09.30 π. μ. Μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βεροίας
10.30 π. μ. Κεντρική εκδήλωση στην Πλ. Ν. Καπετανίδη – Βέροια
Επιμνημόσυνη δέηση – Χαιρετισμός του προέδρου της Ε. Λ. Β. Κατάθεση στεφάνων

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-5-2024
19:00 Συμμετοχή στην Κεντρική Εκδήλωση στην Πλ. Αγ. Σοφίας – Θεσσαλονίκης.

Επίσης κάποιες δράσεις της Λέσχης θα γίνουν χωρίς να αναφερθούν δημόσια, καθώς αγγίζουν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, της καθημερινότητας μας.

Επιπλέον, η λέσχη θα συμμετάσχει σε κοινές ή μεμονωμένες εκδηλώσεις και δράσεις για τη Γενοκτονία που θα πραγματοποιηθούν από την Π.Ο.Ε., το ΣΠ.ο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης και Συλλόγους του νομού Ημαθίας.

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.