ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μακρόνησος: Αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Λοιμοκαθαρτηρίου των Ποντίων και Ασσύριων προσφύγων
Μακρόνησος: Αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Λοιμοκαθαρτηρίου των Ποντίων και Ασσύριων προσφύγων
16 Ιούν
0
Σχόλια

Μακρόνησος: Αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Λοιμοκαθαρτηρίου των Ποντίων και Ασσύριων προσφύγων

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στις 9:30 στη Μακρόνησο, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων και ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», θα πραγματοποιήσουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, που ανεγέρθηκε στο χώρο του Λοιμοκαθαρτηρίου, στο Ν.Δ. άκρο του νησιού.

Έπειτα από συστηματική έρευνα, έναν αιώνα μετά, εντοπίστηκε ο ακριβής γεωγραφικός χώρος του Λοιμοκαθαρτηρίου. Μέσω του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», υποβλήθηκε επίσημο αίτημα και αρχιτεκτονικά σχέδια στο αρμόδιο Τμήμα Νεότερων Μνημείων του YΠ.ΠΟΛ.Α, για την ανέγερση του Μνημείου.

Στόχος της ανέγερσής του είναι να μην ξεχαστούν οι πρόσφυγες Έλληνες του Πόντου και Ασσύριοι, που μετά την έξοδό τους από τις πατρογονικές τους εστίες κατά τη Γενοκτονία που υπέστησαν, άφησαν στον συγκεκριμένο χώρο την τελευταία τους πνοή. Στόχος, επίσης, είναι να τιμηθούν και οι υγειονομικές υπηρεσίες του Ελληνικού και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και οι Αμερικανίδες ιατροί της οργάνωσης «American Women’s Hospitals» (AWH), για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην περίθαλψη των προσφύγων.

Προτείνεται στους συμμετέχοντες να φέρουν απαραιτήτως: καλοκαιρινή ένδυση, νερό, αθλητικά υποδήματα, καπέλο και αντιηλιακό.

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί με ταχύπλοα από το Λαύριο για τη Μακρόνησο στις 7:30 π.μ..

Τιμή εισιτηρίου 20,00€.

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών,
θα ορισθεί νέα ημερομηνία.

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων και Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»
16.06.2024 |09:3
Τιμή εισιτηρίου 20,00€
Μακρόνησος
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.