ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η παράσταση «Εγώ η Πόντια, Σεβάς Χανούμ» στη Ν. Ιωνία
Η παράσταση «Εγώ η Πόντια, Σεβάς Χανούμ» στη Ν. Ιωνία
22 Σεπ
0
Σχόλια

Η παράσταση «Εγώ η Πόντια, Σεβάς Χανούμ» στη Ν. Ιωνία

Η πρώτη βραδιά πολιτισμού του θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021» φιλοξενείται την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20:00, στ0 Παναιτώλιο Πλιτιστικό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για την μουσικοθεατρική παράσταση Εγώ η Πoντία, Σεβάς Χανούμ, έναν ύμνο στην Σεβάς Χανούμ ή Σεβαστή Παπαδοπούλου, από τις δημοφιλέστερες λαϊκές τραγουδίστριες στις δεκαετίες ’50 και ’60 που πέθανε όμως φτωχή και ξεχασμένη το 1990.

Η παράσταση βασίζεται στο έργο «Εγώ η Ποντία, Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά και σε σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά, με την καταπληκτική Πωλίνα Γκιωνάκη στον ομώνυμο ρόλο, μαζί με τον Λευτέρη Παπανικολάου-Γκιωνάκη, θα ζωντανέψουν στη σκηνή η ζωή και το έργο της μεγάλης τραγουδίστριας με το έντονο ταμπεραμέντο, αλλά και ο άγνωστος έρωτάς της με τον σπουδαίο Ιωνιώτη καλλιτέχνη Στέλιο Καζαντζίδη.

Συμμετέχει ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» με χορευτικό σχήμα.

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του Covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις ασφαλείας).

Περίληψη έργου
Πόντος, μεταπολεμική Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τα… άνθη του κακού, ο Τζίμης, ο χοντρός, η νύχτα, το underground ρεμπέτικο, το «φτωχοκάλυβο», ο Τσιτσάνης, η Μπέλλου, τα Κοκκινόγεια κι ο έρωτας με τον Καζαντζίδη. Σεβάς Χανούμ τη βαφτίζει ο Τζίμης ο Χονδρός, για να ταιριάζει με τα ανατολίτικα τραγούδια που τραγουδούσε, ο οποίος διαφημίζει στις εφημερίδες της εποχής «τη Νέα ανακάλυψη Σεβάς Χανούμ, την ωραία του Πέραν». Η αγέρωχη, δωρική και ασυμβίβαστη Σεβάς Χανούμ, από την Σαμψούντα του Πόντου, ξαναζεί την ζωή της, στο σύμπαν των αργών τραγουδιών.

Περιφέρεια Αττικής
22.09.2021 |20:00
Ελεύθερη
Παναιτώλιο Πλιτιστικό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.