ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση με παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
Εκδήλωση με παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
25 Σεπ
0
Σχόλια

Εκδήλωση με παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Δύο από τους γνωστότερους ερμηνευτές της ποντιακής μουσικής θα τιμήσουν ο Δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη και η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού, σε μια εκδήλωση που θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους με νοσταλγία στις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου.

Ο λόγος για τον αείμνηστο Χρύσανθο Θεοδωρίδη, τον γνωστό Χρύσανθο, τον επονομαζόμενο και «Αηδόνι του Πόντου» που τραγούδησε για πάνω από 50 χρόνια τα πάθη και τις ελπίδες των ξεριζωμένων Ποντίων προσφύγων και τον Γεώργιο Κουγιουμτζίδη, πιο γνωστό με το όνομα «Γεωργούλης», που υπήρξε ένας πολύ ταλαντούχος λυράρης (κεμεντζετζής) και ερμηνευτής, καθώς και στενός συνεργάτης του Χρύσανθου.

Τους δύο γνωστούς ερμηνευτές θα μας θυμίσουν με τα τραγούδια τους η τριμελής μπάντα, στην οποία συμμετέχουν ο Στέργιος Ζημπηλιάδης (τραγούδι), ο Γιάννης Μπλιαντής (τύμπανα) και ο Ντίνος Ευστρατίου (λύρα).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη και Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού
25.09.2023 |20:00
Ελεύθερη
Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.