ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Παύλου Μελά
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Παύλου Μελά
13 Μάι
0
Σχόλια

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Παύλου Μελά

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Αδαμαντία Αγκούτογλου και τα Σωματεία: Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης» προσκαλούν τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στις 19:00, στην Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, που διοργανώνεται με τη στήριξη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν στο Μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή, οδός Αγνώστου Στρατιώτη, στην Πολίχνη.

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με ομιλίες, μουσική αναφορά και δρώμενο στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης».

Αναλυτικά το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ομιλίες του δικηγόρου Εμμανουήλ Λαμψίδη για τα απολυμαντήρια που υποδέχτηκαν τους Πόντιους μετά τον διωγμό και του ιστορικού Γιάννη Λαζαρίδη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Μουσική αναφορά με τη συμμετοχή των Γιώργου Ιωαννίδη (τραγούδι), Γιάννη Τσανασίδη (λύρα), Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου (κρουστά), Λάκη Παναγιωτίδη (πλήκτρα).

Δρώμενο «Σπονδή στη Μαυροθάλασσα» σε σκηνοθεσία – επιλογή κειμένων – αφήγηση του Γιώργου Συμεωνίδη, με τη συμμετοχή της Νατάσας Τσακιρίδου (τραγούδι) και του Ιάκωβου Μωυσιάδη (λάφτα).

Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Αδαμαντία Αγκούτογλου και τα Σωματεία: Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης»
13.05.2024 |19:00
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.