ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βραδιά Αλληλεγγύης-«Αργατεία» διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
Βραδιά Αλληλεγγύης-«Αργατεία» διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
04 Νοέ
0
Σχόλια

Βραδιά Αλληλεγγύης-«Αργατεία» διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού καλεί τους φίλους και τα μέλη της στη βραδιά αλληλεγγύης-«Αργατεία»* (για ένα μέλος της που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας), που διοργανώνει το Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2023 στις 21:00, στην αίθουσά της «Γεώργιος Σακκάς» (Κιλικίας 51, Νίκαια).

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι οι: Χρήστος Ναβροζίδης στην λύρα και το τραγούδι και Παύλος Σταματίδης στο νταούλι. Στο λαϊκό πρόγραμμα ο Γιώργος Τσαπάς με την ορχήστρα του και στο Κρητικό πρόγραμμα ο Τέλης Παπαδάκης στην λύρα και ο Βαγγέλης Τζέμης στο λαούτο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 12€ το άτομο με φαγητό.

Παρακαλείται, για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, όποιος επιθυμεί να δώσει το παρών να καλέσει εγκαίρως στα παρακάτω τηλέφωνα για την κράτηση: 6945049592 Χρυσούλα Ξαντινίδου και 6907042401 Θοδωρής Μακρίδης.

*Ο θεσμός της Αργατίας θεωρείται ως η υπέρτατη εκδήλωση του συλλογικού πνεύματος στους Έλληνες του Πόντου, αφού προϋποθέτει τη συνεργασία προσώπων για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Η Αργατεία σύμφωνα με τον μεγάλο Λαογράφο Στάθη Ευσταθιάδη δημιουργείται και καθιερώνεται από την ανάγκη των πραγμάτων και λειτουργεί με διάφορους τρόπους ανάλογα με τους επιδιωκόμενους κάθε φορά σκοπούς. Ουσιαστικά η Αργατεία ήταν η από κοινού εργασία πολλών ατόμων μαζί, για λογαριασμό τρίτου προσώπου. Χωρίς όμως μισθό, αλλά σε ανταποδοτική βάση με εργασία.

Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
04.11.2023 |21:00
12€ με φαγητό
Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, Αίθουσα «Γεώργιος Σακκάς» (Κιλικίας 51, Νίκαια)
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.