ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι «ύστατες» συγκεντρώσεις σήμερα για τη Μακεδονία σε Βουλή και Λευκό Πύργο — Αγρότες θα αποκλείσουν συμβολικά τα τελωνεία Προμαχώνα και Ευζώνων — «Αστακός» η Αθήνα
Οι «ύστατες» συγκεντρώσεις σήμερα για τη Μακεδονία σε Βουλή και Λευκό Πύργο — Αγρότες θα αποκλείσουν συμβολικά τα τελωνεία Προμαχώνα και Ευζώνων — «Αστακός» η Αθήνα
24 Ιαν
0
Σχόλια

Οι «ύστατες» συγκεντρώσεις σήμερα για τη Μακεδονία σε Βουλή και Λευκό Πύργο — Αγρότες θα αποκλείσουν συμβολικά τα τελωνεία Προμαχώνα και Ευζώνων — «Αστακός» η Αθήνα

Κάλεσμα σε συγκέντρωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γίνεται σήμερα το απόγευμα από διάφορους φορείς την ώρα που θα ψηφίζουν οι βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα οι συγκεντρώσεις θα γίνουν ταυτόχρονα, στις 18.00, σε πλατεία Συντάγματος και Λευκό Πύργο.

Να σημειωθεί ότι στην Αθήνα η κινητοποίηση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών γίνεται από την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» και στην οποία δεν θα υπάρχουν εξέδρες και ομιλητές.

Στις 14:00 αγρότες και πολίτες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των τελωνείων Προμαχώνα και Ευζώνων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προωθούμενη στη Βουλή, Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αστακός» σήμερα η Αθήνα
Στο πόδι θα βρίσκονται σήμερα 1.500 αστυνομικοί για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και πως δεν θα υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Σε κλοιό ασφαλείας θα βρεθούν τόσο το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και το υπουργείο Εξωτερικών και η Βουλή.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr θα στηθούν τέσσερις φραγμοί με κλούβες –στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας, με στόχο την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των βουλευτών από το κοινοβούλιο.

Ουσιαστικά, μπροστά στην είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας θα δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη που δεν θα επιτρέπει στους συγκεντρωμένους να φτάσουν μέχρι το κτήριο.

Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν διπλές διμοιρίες στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα περιπολούν μέσα στον Εθνικό Κήπο.

Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικροεστίες έντασης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών.

Παράλληλα, λόγω των σημερινών συναθροίσεων που θα πραγματοποιηθούν τις απογευματινές ώρες στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κλπ.) καθώς και στον άξονα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας (Πρεσβεία ΗΠΑ, κόμβος λεωφόρος Αλεξάνδρας-Κηφισίας)

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.