ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η παράσταση «Γενοκτονία» του Π. Κουρτίδη ξύπνησε μνήμες στα μέλη του «Ακρίτα» Χαλανδρίου και της «Πυρρίχιου Ακαδημίας»
Η παράσταση «Γενοκτονία» του Π. Κουρτίδη ξύπνησε μνήμες στα μέλη του «Ακρίτα» Χαλανδρίου και της «Πυρρίχιου Ακαδημίας»
Μέλη του «Ακρίτα» Χαλανδρίου και της «Πυρρίχιου Ακαδημίας» σε αναμνηστική φωτογραφία με συντελεστές της παράστασης «Γενοκτονία» (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
11 Ιαν
0
Σχόλια

Η παράσταση «Γενοκτονία» του Π. Κουρτίδη ξύπνησε μνήμες στα μέλη του «Ακρίτα» Χαλανδρίου και της «Πυρρίχιου Ακαδημίας»

Δύο εβδομάδες περίπου λίγο πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος της μουσικοχορευτικής παράστασης Γενοκτονία, του Παύλου Κουρτίδη —που παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο «ΠΚ», στο Νέο Κόσμο— και η Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας» μαζί με τον Ποντιακό Πολιτισμικό Οργανισμό «Πυρρίχιο Ακαδημία» «είδαν» κι «έζησαν» με δάκρυα στα μάτια την περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων στον Πόντο, που έγινε στις αρχές του περασμένου αιώνα, απλά βλέποντας κινήσεις του σώματος των χορευτών της παράστασης.

Στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο ο κόσμος παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονταν στο σανίδι, για τα οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια. «Παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση από τον Παύλο Κουρτίδη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», αναφέρει ο πρόεδρος του ποντιακού συλλόγου «Ακρίτας» Χαλανδρίου, Δημήτρης Παρασκευόπουλος. «Με τις κινήσεις των χορευτών μας μετέφερε στα γεγονότα», τονίζει, ενώ ταυτόχρονα αναφέρει ότι τα συναισθήματα ήταν πολλά, ανάμεσά τους συγκίνηση, θλίψη, αγωνία αλλά και θυμό για τα όσα έγιναν. «Με τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και άλλες, ενωμένοι όλοι μαζί να καταφέρουμε την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας», αναφέρει επίσης, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων στον Πόντο, επαινώντας ταυτόχρονα το έργο του σκηνοθέτη και χορογράφου Παύλου Κουρτίδη.

«Η καλύτερη δουλειά του Παύλου Κουρτίδη, σε έκταση, σε μουσική, σε χορό» δηλώνει στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ο ραδιοφωνικός παραγωγός Παύλος Λάμπρου. «Και δεν είναι μόνο για του Πόντιους τελικά, είναι για όλους τους ξεριζωμένους», συμπληρώνει, ενώ οι εικόνες μέσα από την παράσταση του θυμίζουν την απόβαση των Σύρων προσφύγων στο νησί της Μυτιλήνης απ’ όπου κατάγεται.

  • Η παράσταση παίζετε κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00, στο Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 και Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15€ γενική είσοδος, 13€ μειωμένο και για ομαδικές κρατήσεις άνω των 15 ατόμων 10€. Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210 9011677 και 211 1000365 ενώ μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια και ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες: www.pktheater.gr και www.ticket365.gr.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.