ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έκρηξη ποντιακού πολιτισμού στον Ταύρο της Αττικής (φωτο, βίντεο)
Έκρηξη ποντιακού πολιτισμού στον Ταύρο της Αττικής (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
11 Ιούν
0
Σχόλια

Έκρηξη ποντιακού πολιτισμού στον Ταύρο της Αττικής (φωτο, βίντεο)

Έκρηξη ποντιακού πολιτισμού έγινε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στο πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο Αττικής, στην εκδήλωση «Μουσικοχορευτικό Συναπάντημα Ποντίων 2018» που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα», στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με τη συμμετοχή αδελφών ποντιακών σωματείων.

Για δεύτερη χρονιά οι Πόντιοι της περιοχής έδωσαν το δικό τους ραντεβού.

Την αυλαία του Μουσικοχορευτικού Συναπαντήματος άνοιξαν τα χάταλα του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», τα οποία μέσα από ένα μουσικοχρευτικό δρώμενο, εμπνευσμένο από την πρόεδρο και χοροδιδασκάλισσα του Συλλόγου Σοφία Σαββίδου, ταξίδεψαν τους θεατές στον Πόντο, μέσα από την παιδική ψυχή και έκφραση. Τα κουτζικόπα του «Φάρου» συνόδευσε ο Γιώργος Κυριακίδης στη λύρα, ο Παντελής Νικολαΐδης στο αγγείο και τη φλογέρα και ο Νικηφόρος Ιωαννίδης στο νταούλι.

Στη συνέχεια ποντιακούς χορούς παρουσίασε η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης-Αγίου Δημητρίου-Δάφνης «Η Μαύρη Θάλασσα», την οποία συνόδευαν οι μουσικοί Φώτης Κοζυράκης στη λύρα και Περικλής Κατσώτης στο νταούλι, και ο οικοδεσπότης Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα», τον οποίον συνόδευαν οι μουσικοί Ανέστης Ιωακειμίδης στο τραγούδι και τη λύρα, Χριστόφορος Κοσμίδης στο αγγείο και Περικλής Κατσώτης στο νταούλι, οι οποίοι ήταν και ο καλλιτέχνες που έπαιξαν στο ποντιακό γλέντι που ακολούθησε ύστερα.

Η αυλαία των ποντιακών συγκροτημάτων έπεσε με τον χορό σέρρα που τον παρουσίασαν οι πυρριχιστές της «Μαύρης Θάλασσας» Νέας Σμύρνης και του Ομίλου «Σέρρα». Δείτε τον χορό όπως τον έκανε ζωντανή μετάδοση η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr εδώ.

Νωρίτερα, τις προσφωνήσεις των επισήμων έκανε η Λένα Μανωλάκη η οποία έδωσε τη σκυτάλη στη γενική γραμματέα του ομίλου «Σέρρα» Εριφύλη Μπακιρλή για να παρουσιάσει το πρόγραμμα των ποντιακών συγκροτημάτων. Στους συμμετέχοντες συλλόγους απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών Χρήστος Γαλανίδης και πλήθος κόσμου.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.