ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΔΕΘ-Πολυθεματική Κ. Φωτιάδη: Στο επίκεντρό της Αρμενία, Πόντος και Κύπρος
ΔΕΘ-Πολυθεματική Κ. Φωτιάδη: Στο επίκεντρό της Αρμενία, Πόντος και Κύπρος
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
22 Μάι
0
Σχόλια

ΔΕΘ-Πολυθεματική Κ. Φωτιάδη: Στο επίκεντρό της Αρμενία, Πόντος και Κύπρος

Στα τρία βασικά ζητήματα στα οποία εμπλέκεται η Τουρκία (αρμενικό, ποντιακό και κυπριακό) είναι αφιερωμένη η σημερινή μέρα στην πολυθεματική έκθεση του Κωνσταντίνου Φωτιάδη «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη» που θα γίνει στις 19:00, στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ.

Τέσσερις εισηγητές θα αναπτύξουν και θα αναλύσουν το κάθε θέμα. Η πρώτη εισήγηση θα γίνει από τον επίκουρο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Γεώργιο Αντωνίου με θέμα «Γενοκτονία και Μνημοκτονία. Διδάγματα από τις Γενοκτονίες του 20ου αιώνα». Η δεύτερη εισήγηση θα γίνει από τον αναπληρωτή καθηγητή Κύπρου Πέτρο Παπαπολυβίου με θέμα «Εγκλήματα πολέμου από τον τουρκικό στρατό». Τον λόγο μετά θα πάρει η υποψήφια διδάκτωρ Sona Melkogian η οποία θα μιλήσει με θέμα «Η Αρμενική Γενοκτονία και το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα. Συγκλίσεις και αποκλίσεις». Τελευταία εισήγηση θα είναι της διδάκτωρ Ιστορίας-Κοινωνιολογίας και Πολιτικών Επιστημών Κυριακής Φωτιάδου, η οποία θα μιλήσει για τις «Όψεις του τραύματος μέσα από την προφορική ιστορία».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσουν σκοποί και τραγούδια της Αρμενίας, της Κύπρου και του Πόντου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. Δείτε τον καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη που μιλάει στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr για την πολυθεματική του Έκθεση εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.