ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Χαψία»: Μια όμορφη διασκευή από τον Σταύρο Σαββίδη
«Χαψία»: Μια όμορφη διασκευή από τον Σταύρο Σαββίδη
27 Αυγ
0
Σχόλια

«Χαψία»: Μια όμορφη διασκευή από τον Σταύρο Σαββίδη

Μια όμορφη διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού Χαψία, μας παρουσιάζει μέσα από το κανάλι του στο Youtube, ο Σταύρος Σαββίδης.

Η αφορμή να επιλέξει το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν όπως αναφέρει «τα δύο μου παιδιά. Σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να κάνω ένα video με animation και φυσικά με ποντιακή μουσική ώστε να τους τραβήξω τη προσοχή από τα υπόλοιπα που βλέπουν καθημερινά. Καθώς φανταζόμουν το θέμα του βίντεο σκέφτηκα πως το τραγούδι ‘’χαψία’’ έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους αρέσει. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που συμμετέχουν στο βίντεο: Λαμπρινάκου Μαρία Σαββίδου Χριστίνα Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος Σιδηροπούλου Ελένη Σουρμελίδης Άγγελος Σουρμελίδης Κώστας Χρυσοχοΐδης Γιώργος Χρυσοχοΐδου Ελένη.

«Τα χαψία ήταν τα δημοφιλέστερα ψάρια στον Πόντο. Ένα είδος γαύρου που βρίσκεται σε αφθονία στην Μαύρη Θάλασσα. Ειδικά από το Νοέμβριο έως και τις αρχές Μαρτίου αλίευαν τόνους χαψία. Ένα μέρος τους το έτρωγαν φρέσκο και ένα μέρος τους το πάστωναν. Τα χαψία (κυρίως στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Πόντου) δεν έλειπαν ποτέ από το τραπέζι»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.