ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φοιτητής από την Ρουμανία θα «μυηθεί» στον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου
Φοιτητής από την Ρουμανία θα «μυηθεί» στον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου
O Bogdan Eugen Anagnastopol μαζί με τον Όμηρο Παχατουρίδη (φωτ.: Bogdan Eugen Anagnastopol)
10 Νοέ
0
Σχόλια

Φοιτητής από την Ρουμανία θα «μυηθεί» στον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου

Για πρώτη φορά στη διετή σχεδόν ιστορία του ο Ποντιακός Πολιτισμικός Οργανισμός «Πυρρίχιος Ακαδημία», πιστός στην προώθηση κι επίτευξη των καταστατικών του σκοπών, υποδέχεται τον Bogdan Eugen Anagnastopol, φοιτητή στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Babeș-Bolyai της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του Erasmus+.

«Η συνεργασία με το πανεπιστήμιο Babes-Bolyai από την πόλη Cluj της Ρουμανίας μέσω του προγράμματος Erasmus+ αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική τιμή για την “Πυρρίχιο Ακαδημία”» ανέφερε ο Όμηρος Παχατουρίδης στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr. 

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη, το οποίο προσφέρει δυνατότητες σε άτομα όλων των ηλικιών, βοηθώντας τα να αναπτύσσουν και να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες σε ιδρύματα και οργανισμούς που βρίσκονται σε διάφορες χώρες.

Ο Bogdan Eugen Anagnastopol στο πλαίσιο εκπόνησης της διαδακτορικής του διατριβής με θέμα «Η παρουσία των Ελλήνων στην Τρανσυλβανία τον 18ο και 19ο αιώνα. Οικονομικές, κοινωνικές και πνευματικές πτυχές» θα διεξάγει έρευνα δέκα μηνών στο εκτενές αρχείο του οργανισμού μας και θα γνωρίσει από κοντά τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου, υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του προέδρου της «Πυρριχίου Ακαδημίας» Όμηρου Παχατουρίδη. «Ιστορικά και πολιτισμικά γεγονότα που αφορούν τους Έλληνες του Πόντου θα συμπεριληφθούν σε ακαδημαικές εργασίες υψηλού επιπέδου, αναδεικνύοντας όψεις και σχέσεις που θα συμβάλλουν αφενός στην ανάδειξη του ελληνικού-ποντιακού πολιτισμού, αφετέρου στη διάδοση του ανθρωπιστικού αιτήματος για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού» είπε κλείνοντας. 

Θοδωρής Μακρίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.