ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θάνατος Μαζωνάκη: Η κόρη των δύο γιατρών επιβεβαίωσε σε κατάθεση ότι υπεβλήθη σε πλασμαφαίρεση
Θάνατος Μαζωνάκη: Η κόρη των δύο γιατρών επιβεβαίωσε σε κατάθεση ότι υπεβλήθη σε πλασμαφαίρεση
(Φωτο: Eurokinissi)
09 Οκτ
0
Σχόλια

Θάνατος Μαζωνάκη: Η κόρη των δύο γιατρών επιβεβαίωσε σε κατάθεση ότι υπεβλήθη σε πλασμαφαίρεση

Επί μία ώρα κατέθετε η 19χρονη κόρη του ζευγαριού του Κολωνακίου, μετά από αίτημα του 58χρονου κατηγορούμενου πατέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνη που κάλεσε το ΕΚΑΒ, υποστηρίζει ωστόσο οτι δεν είδε τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Παράλληλα ρωτήθηκε για τη θεραπεία πλασμαφαίρεσης στην οποία την υπέβαλε η μητέρα της και φέρεται να το επιβεβαίωσε και να υποστήριξε ότι την ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις.

Σύμφωνα όσα κατέθεσε, της είπε ο πατέρας της να καλέσει το ΕΚΑΒ. Αυτή φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι το κάλεσε χωρίς να της εξηγήσει τον λόγο.

Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία ως τώρα για το αν την ώρα της πλασμαφαίρεσης την είχε χορηγηθεί μέθη.

Τον ισχυρισμό περί διενέργειας πλασμαφαίρεσης στην κόρη της φαίνεται να προβάλει η κατηγορούμενη γιατρός προκειμένου να αποδείξει ότι θεωρούσε τη συγκεκριμένη διαδικασία απολύτως ασφαλή και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος γιατρός φαίνεται να υποστηρίζει ότι είχε πλήρη άγνοια για τη διαδικασία στην οποία υπέβαλε η σύζυγός του την κόρη τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι της έγινε ερώτηση και για τις συνθήκες που επικράτησαν στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου τις κρίσιμες ώρες.

Να σημειωθεί ότι υπό άκρα μυστικότητα έχει καταθέσει και η αναισθησιολόγος που εργαζόταν έως το 2023 στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι. Έχει καταγγείλει μάλιστα την 56χρονη κατηγορούμενη γιατρό ότι της είχε ζητήσει να κάνει φλεβοκέντηση σε ανήλικη.

Η αναισθησιολόγος κλήθηκε προκειμένου να απαντήσει εκτός των άλλων, αν η πλασμαφαίρεση γινόταν στο ιατρείο της Καρνεάδου με τη χορήγηση μέθης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώπιον του 32ου τακτικού ανακριτή κατέθεσαν δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, που ήταν μέλη του πληρώματος του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον νεκρό Γιώργο Μαζωνάκη το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.