Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2026 ήταν ιδιαίτερα έντονο, αλλά και γεμάτο όμορφες στιγμές για τον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».
Στη Θεσσαλονίκη, οι χορευτές του «Φάρου» συμμετείχαν στο 20ό Πανελλαδικό Ποντιακό Φεστιβάλ, έναν κορυφαίο θεσμό του ποντιακού ελληνισμού, αφιερωμένο στον ιδρυτή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γιώργο Παρχαρίδη.

Με περηφάνια, συγκίνηση και αγάπη για την ποντιακή παράδοση, ένωσαν τα χέρια τους με χιλιάδες Πόντιους χορευτές και έγιναν μέρος μιας μεγάλης γιορτής του Ποντιακού Ελληνισμού, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα: ο Πόντος ζει και θα συνεχίσει να ζει μέσα από τους ανθρώπους και τη νέα γενιά.
Παράλληλα, στην Αθήνα, άλλοι χορευτές του «Φάρου» έζησαν μια ακόμη ξεχωριστή στιγμή, καθώς βρέθηκαν δίπλα στην Πρόεδρο και χοροδιδάσκαλό Σοφία Σαββίδου η οποία για πρώτη φορά στα 20 χρόνια, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αποστολή του Συλλόγου στο Φεστιβάλ, καθώς ήταν κουμπάρα στον γάμο της Ράνιας, μέλους του Συλλόγου.

Έτσι, οι χορευτές του «ΦΑάρου» στάθηκαν δίπλα στη νύφη και την κουμπάρα, μοιράστηκαν μαζί τους τη χαρά και το κέφι και έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό «παρών» σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους.

Γιατί ο «Φάρος» δεν είναι μόνο χορός και παράδοση. Είναι άνθρωποι, φιλίες, δεσμοί και στιγμές που μοιραζόμαστε και κρατάμε στην καρδιά μας.

Την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2026, στις 20:00, στην αίθουσα του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί η γιορτινή έναρξη της νέας χρονιάς με χορό, μουσική, παράδοση, χαμόγελα και, πάνω απ’ όλα, με όλους εσάς.
