ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σλοβακία – Ελλάδα 1-3: Της έγιναν συνήθεια οι νίκες και ποιος την πιάνει!
Σλοβακία – Ελλάδα 1-3: Της έγιναν συνήθεια οι νίκες και ποιος την πιάνει!
(Photo credits: CEV.eu)
18 Σεπ
0
Σχόλια

Σλοβακία – Ελλάδα 1-3: Της έγιναν συνήθεια οι νίκες και ποιος την πιάνει!

Έχοντας ήδη προκριθεί στους «16» η Εθνική ήθελε νίκη με 3-0 ή 3-1 επί της Σλοβακίας για να τερματίσει στην 3η θέση. Και μπορεί αυτή η θέση να μας φέρνει απέναντι στην Ιταλία στα προημιτελικά αν προκριθούμε, αλλά οι παίκτες του Κώστα Χριστοφιδέλη δεν μπήκαν στην διαδικασία να διαλέξουν αντίπαλο. Έπαιξαν και πάλι όπως μπορούσαν, επικράτησαν με 3-1 (17-25, 25-21, 22-25, 17-25) και τερμάτισαν οριστικά στην 3η θέση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περιμένει το βραδινό παιχνίδι της Φινλανδίας με την Εσθονία για να δει τον επόμενο αντίπαλό της. Αν κερδίσουν οι Φινλανδοί και κάνουν το πέντε στα πέντε θα αντιμετωπίσουμε τους Βέλγους, ενώ αν χάσουν κάτι που δεν φαίνεται τόσο εύκολο θα περιμένουμε να δούμε διαφορές σετ για να μάθουμε αν παίξουμε με Φινλανδία ή με Βέλγιο.

Περίπατος στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ στο οποίο η Εθνική μας δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους Σλοβάκους. Με εξαιρετικό σερβίς και με απροσπέλαστο μπλοκ πήρε απλό νωρίς μια μεγάλη διαφορά, την κράτησε με χαρακτηριστική άνεση και πήρε το σετ επικρατώντας με 25-17, σκορ που δείχνει και την διαφορά των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο αγωνιστικό διάστημα.

Κατέβασε ρυθμό και η Σλοβακία ισοφάρισε

Στο δεύτερο σετ η Σλοβακία κατάφερε να κλείσει καλύτερα στο μπλοκ, η Εθνική έριξε την απόδοσή της και έτσι οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι και το 20-20 καθώς όσες φορές πήραν μια διαφορά οι Σλοβάκοι, η Εθνική τους έφτανε. Στο 20-20 όμως οι τυπικά γηπεδούχοι με ένα 3-0 έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση που την πέτυχαν επικρατώντας με 25-21 για το 1-1.

Δυσκολεύτηκε στο τέλος αλλά έκανε το 2-1

Στο τρίτο σετ η εικόνα ήταν σχεδόν ίδια με αυτή στο πρώτο. Και λέμε σχεδόν ίδια γιατί και πάλι η Εθνική μας ομάδα πήρε μια διαφορά που έφτασε τους πέντε πόντους (10-15), δείχνοντας πως ήταν έτοιμη για να πάρει και με άνεση το προβάδισμα. Στο 14-19 ωστόσο οι Σλοβάκοι έκαναν την προσπάθειά τους, έφτασαν να μειώσουν στους 2 (19-21), κάτι που έκαναν και στο 20-24, αλλά και πάλι ο Ράπτης πήρε τον τελευταίο πόντο κάνοντας το 22-25 δίνοντας προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Είπαμε η συνήθεια που έγινε λατρεία

Αφού κατάφερε να πάρει το 3ο σετ και να κάνει το 2-1, δεν θα μπορούσε η Εθνική να μην πάρει και το τέταρτο. Και πάλι με τον πρώτο χρόνο να δουλεύει τέλεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε από νωρίς μια διαφορά την κράτησε ως το τέλος και επικρατώντας με 25-17 έφτασε με άνεση στο 3-1 και στην κατάκτηση της τρίτης νίκης.

ΤΑ ΣΕΤ: 1-3 (17-25, 25-21, 22-25, 17-25)

*Οι πόντοι της Σλοβακίας προήλθαν από 5 άσους, 46 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων ενώ της Ελλάδας από 5 άσους, 61 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Μίχαλ Μάσνι): Μπαρτάκ, Γκούλακ 14 (13/29 επ., 1 μπλοκ), Ιχνάτ 5 (4/12 επ., 1 άσος, 64% υπ. – 36% άριστες), Μπίλιχ 6 (4/11 επ., 2 μπλοκ), Σέλονγκ 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Φιρκάλ 14 (12/21 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 43% υπ. – 30% άριστες) / Γιακούμπικ (λ., 62% υπ. – 45% άριστες), Πάνκο (λ.), Λάμανετς, Χάνουσεκ 9 (5/6 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Πάλγκουτ 1 (1 μπλοκ), Ρέντλα 8 (7/15 επ., 1 άσος, 58% υπ. – 42% άριστες)

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Πιτακούδης 17 (13/18 επ., 1 άσος, 3 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 6 (6/13 επ., 56% υπ. – 50% άριστες), Βουλκίδης 12 (9/11 επ., 3 μπλοκ), Γαλιώτος 2 (0/2 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Ράπτης 15 (13/31 επ., 2 μπλοκ, 43% υπ. – 24% άριστες), Μάρκου 21 (20/29 επ., 1 άσος) / Χανδρινός Α. (λ., 57% υπ. – 35% άριστες), Κασαμπαλής, Χανδρινός Σ., Τζιάβρας (λ.).

Όλοι οι αγώνες της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ και την ΕΡΤ-2 ΣΠΟΡ.

 

 

Photo credits: CEV.eu

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.