ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με λαμπρότητα και ποντιακή παρουσία τιμήθηκε η Αγία Μαρίνα στο Θρυλόριο Κομοτηνής
Με λαμπρότητα και ποντιακή παρουσία τιμήθηκε η Αγία Μαρίνα στο Θρυλόριο Κομοτηνής
(Φώτ.: xronos.gr)
19 Ιούλ
0
Σχόλια

Με λαμπρότητα και ποντιακή παρουσία τιμήθηκε η Αγία Μαρίνα στο Θρυλόριο Κομοτηνής

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμήθηκε η Αγία Μαρίνα και στο Θρυλόριο, μεταξύ άλλων περιοχών. Πολύς ήταν ο κόσμος που έσπευσε να προσκυνήσει την εικόνα της, συμμετέχοντας στους εορτασμούς και δίνοντας πνοή στον οικισμό.

Στον ναό της Αγίας Μαρίνα, από τα πλέον δημοφιλή προσκυνήματα στο νομό, σχηματίστηκαν ουρές πιστών που προσκύνησαν την χάρη της και άναψαν ένα κερί.

Στον προαύλιο χώρο του ναού η πρόεδρος Χρύσα Μαυρίδου και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» τίμησαν την γιορτή —μετά το πέρας του θρησκευτικού μέρους— με παραδοσιακούς χορούς, ενώ νέοι του Θρυλορίου έφεραν μπλούζες με το λογότυπο της επετείου των 100 ετών από την έναρξη της δεύτερης και ποιο αιματηρής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Άλλωστε όλες οι φετινές εκδηλώσεις του Συλλόγου είναι αφιερωμένες στη γενοκτονία.

Η Αγία Μαρίνα ήταν χριστιανή αγία και μάρτυς, που έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. Η μνήμη της εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 17 Ιουλίου, ενώ στον καθολικό κόσμο η Αγία Μαρίνα είναι γνωστή ως παρθενομάρτυς Μαργαρίτα και η μνήμη της τιμάται στις 20 Ιουλίου. Ο λαός θεωρεί την Αγία Μαρίνα προστάτιδα των καχεκτικών και φιλάσθενων παιδιών.

Πηγή: xronos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.